Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért olyan ellenséges,...

Miért olyan ellenséges, agresszív, hátbaszúróak az emberek?

Figyelt kérdés
Az van, hogy a munkahely ahol dolgozom Vasút, olyan munkatársakkal vagyok körülvéve ahol nagyon áskálódnak velem szemben az emberek. Bánt és rosszul esik, mert nagyon rosszul élem meg. Akivel dolgozok, elégedettek velem, mindig mondja hogy jovagyok, gyors vagyok, és nem kell noszogatni hogy dolgozzak. Viszont azok akik fönökök, más cégnek a bedolgozói-nem közvetlen felettesem csak munkatársam az meg ilyeneket mond, hogy lusta, semmitérő vagyok. Rosszul esik, mert ez terjed rólam, és ez ellen, aki ismer sem áll ki mellettem. Van már olyan ember a melo helyen aki hozzám sem szól, kiközösitenek, pedig esküszöm, hogy amit mondanak mindent megteszek. Miért ilyen fordított a világ? Miert azt bántják aki dolgozik? Ha megvédem magam, akkor nagy a pofám, modortalan vagyok. Nagyon megnehezíti a munkahelyi légkört, és itt vagyok 13 órát- nem tudok elvonatkoztatni. Tudom nem barátkozni jár, a munkahelyére az ember de azért 12-13 órát nehéz ugy eltölteni hogy magadba vagy fordulva es esetleg a telefonod nyomod. Nem tudom mit tegyek, esélyét sem látom hogy nyissanak, megismerni akarjanak, vagy legalább elfogadni. 23-án éjszakába hoztam be cukrászdai süteményt, hogy kis karácsonyi hangulat legyen, senki sem evett belőle pedig azert hoztam. Ma 28-án ettem meg az utolso szeletet mert ott állt meg mindig a hűtőbe. Barátiam úgy szeretnek, közvetlen vagyok, adok segítek, meghallgatok, itt miert gondolnak ennyire szarnak? Es a végén hozzá teszem, nincs kissebségi komplexusom Roma vagyok-lehet ezert van ez a viselkedés? Én megértem hogy a 60 éves munkatársam kialakult véleményét, és világnézetét, és meggyőződését nem tudom megváltoztani, de mit csináljak ha en ezt ilyen negativan elem meg, szoval őszintén bánt
2018. dec. 28. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Õszintén? Megértelek és együttérzek veled. A legjobb barátnõm roma. Kevés nála dolgosabb, melegszívǔbb, segítõkészebb embert ismerek. Sajnos neki is nap mint nap meg kell küzdenie az elõítéletekkel. Sajnos ezt a "csomagot" hordozni fogod életed végéig:( Ismered a mondást? Nem az számít mit mondanak, hanem hogy ki mondja. Azok, akik csakis a bõrszíned miatt megbélyegeznek, nincsenek azon a szellemi szinten, hogy adnod kéne a véleményükre. A jószívvel bevitt sütibõl nem enni akkora taplóság, ami sztem tökéletesen kifejezi, milyen emberek õk. Megértem, hogy rosszul érzed magad. De hidd el, én inkább nyomkodnám a telómat, semmint ilyen rosszindulatú emverek kedvét keressem. Próbálkoztál, nem nyitottak rá, tojd le nagyívben.
2018. dec. 28. 17:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, ismerősök is mondják BM hogy ennyire ne lelkizzek, de nem tudok nem elmenni mellette. A második otthona az wmbernek a munkahelye, és nem úgy kéne eltelnie ennek a kevés időnek hogy egymásnak hátatfordítva közlekedünk pláne ugy hogy csapatmunka. Mondták már mások is hogy ezt a csomagot életem végéig hordozom de ezt nekem olyan nehéz elfogadni, tenni akarok ellene csak nem tudom hogy?? 26/F vagyok, akit bírok és csípek annak megmondom, akit nem azzal nem éreztetem ha em elvagyok vele, de soha nem hozom kellemetlen helyzetbe, hogy mondjuk őt csak azert nem kínálom meg kávéval mert nem birom.. vagy ilyesmik. Ez egy pelda volt lehet, mondhattam volna akármit, de en nem vagyok ilyen. Ezek felnőtt emberek es megis igy viselkednek olyan hihetetlen.
2018. dec. 28. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Pláne az idõsebb korosztǎlyra jellemzõ ez az elutasítás. Sajnos õk abban a rendszerben szocializálódtak, nõttek fel, ahol utáltak és büntettek mindent ami más, beléjük nevelték az elõítéleteket és a megbocsájtást. Még rosszabb a helzet, ha mindez alacsonyabb intelligenciával is párosul. Sajnos jó eséllyel nem fogod elnyerni a szimpátiájukat. Légy velük nagylelkǔ, nézd el nekik hogy ilyenek. Tudom, baromi nehéz, az ember igazságérzete üvöltve tiltakozik, de egy értelmes embernek be kell látnia, hogy van olyan ajtó, amit sosem fogsz tudni kinyitni. Nem érdemes se feszegetni, se berúgni. El kell sétálni és keresni egy másikat. Azt mondod a fõnökség elégedett veled. Hát barátkozz velük és tojd le ki mit mond rólad.
2018. dec. 28. 20:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Legelső találkozásom és döbbenetem, 23 éves koromban volt, amikor külföldön éltem, és egy kb ötven pár éves munkatársam bekérte magát hozzám az albérletbe, hogy fizetné a rezsi felét csak had lakhasson ott nálam, mert a munkásszállóról ahol élt el akart jönni. Bele mentem, nem is csináltam belőle gondot. Nem voltunk rosszban mert munkatársam is volt. De megmvolt a tartása de én ezt akkor, észre sem vettem nagyon kevés élettapasztalattal. Később egy évre talán egy beszélgetésünk alatt, elárulta hogy ő mennyire félt tőlem, de nagyon pozitivan csalódott bennem és hogy le a lalappal előttem milyen egy franko ember vagyok, és megdöntöttem benne a cigányokkal szembeni elképzeléseit. Nagyon csodálkoztam, de nem mondtam neki de akkor ia es mostani eszemmel is olyan fura, hogy egy majdnem 60 éves sokat láttott/élt/tapasztalt ember, mennyire elszigetelt világban, élhetett hogy azt hitte hogy koszos, büdös, rongy életü, ember vagyok énis. De mondom pedig ő kuncsorogta be hozzám magát, de ennek ellenére még akkor is én voltam az elítélendő. Nem sajnáltatásbol mondom, csak olyan érdekesség, ér értetlenség. Ránk mondják cigányokra mennyire elmaradottak vagyunk, pedig magyarok között is mennyire sok van aki észben nem ott tart ahol kellene.
2018. dec. 28. 22:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Mint írtam neked, az idõsebb korosztály hendikeppel indul. Olyan világban szocializálódtak, ahol azt kellett gondolni, úgy kellett élni, ahogy föntrõl megmondták. Eszembe nem jut politizálni, hacsak tehetem nem olvasok magyar híreket, de sajnos mostanság pontosan ugyanezt tapasztalhatjuk. Felerõsítették az emberekben az idegenygyǔlöletet, a békétlenséget, az irigységet, a harácsolást. Lassan ott tartunk, hogy újraalapítják az ávh-t:(

Én csak azt tudom neked javasolni, amit az elsõ üzenetemben is. Egy értelmes ember azonnal látja, hogy te egy tanult/mǔvelt, intelligens, empatikus emberke vagy már most is, pedig fiatalka vagy még. Ezek bõrszínen és minden egyéb hovatartozáson túlmutató tulajdonságok. Légy büszke arra aki vagy, arra amilyen vagy, és kizárólag azokra az emberekbe koncentrálj, akik ezt meglátják benned. A többiekkel szemben meg füldugó, széles mosoly, és együttérzés, hogy ilyen megkeseredett életet élnek.

2018. dec. 29. 08:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Ismerős helyzet,pedig én szemmel làthatóan nem vagyok roma.Egy jo megjelenésű,rendezett,40-es nő vagyok.

Tudod ebből a köcsög típusból szinte az összes munkahelyre jut legalàbb 1db és én ezeket a szarhàziakat mindíg kifogom!Màsokat ócsàrol,rajta kívül mindenki lusta disznó.Ő a munka hőse,màsnak meg kuss van.Ezek ilyenek.Nem csak veled,mindenkivek.Egyedül azt tűrik meg,aki megcsinàlja az ő munkarészüket is vagy egyéb hasznot húznak belőle.Bàr azt is képesek hàtba tàmadni.Ezek közül szoktak kikerülni a főnök legnagyobb besúgói és seggnyalói.Nagyrészt ez a fertelmes tipus az idősebb korosztàlyba tartozik.De làttam hasonlót fiatalban is.Ritkàbban.Intelligenciàjuk a béka segge alatt van.

Két vàlasztàsod van:keresel màs munkahelyet.De szàmítanod kell rà,hogy ott is belebotlasz legalàbb egy ilyen surmóba.

Vagy maradsz és levegőnek nézed őket.Ne etesd őket sütivel.Felesleges.Levegőt sem érdemelnek.

Én is elkövettem egyszer hasonlót,hogy az említett mentalitàsú kollégàknak sütit vettem a cukràszdàból mert névnapjuk volt.Mi volt a reakció? Röhögtek és bele sem kóstoltak.Felnőtt nők és mintha fogyatékos óvodàsok lennének!

Szànalom,hogy milyen kretének tudnak akadni a legtöbb munkahelyen.

Szóval ne keseregj.Nem veled meg a romasàgoddal van baj.ők idiótàk.

2018. dec. 29. 21:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, nagyon jol esett, kicsit panaszkodtam itt most, meg arra is kíváncsi voltam hogy ti mint kívűlállók hogy gondolnak erre a dologra/jelenségre, de látom másoknál is létező dolog ez, nem is olyan ritka. Tapasztalam, hogy minden helyre jut egy legalább meg aztis hogy ezek "csapatban" vannak. Már ott vagyok hogy majdnem minden napra jut egy veszekedés, pedig nem vagyok démon. Januárban felmondok megyek külföldre, valószínű ott is lesznek magyar munkatársaim, és ott is lesz akinek már megjelenésre unszimpatikus leszek. Rossz ez hogy mínuszról indulok, de amióta a munka világában élek azóta kivétel nélkül mindenhol ezt kapom. Azért annak is örülök, hogy egyáltalán vannak emberek akiknek ezt nem kell magyarázni, és belátják hogy létező dolog manapság a fajgyűlölet. Valaki azt mondta, hogy ez mindig is volt, valaki azt hogy most erősödött meg, egy biztos hogy létező dolog.
2018. dec. 31. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!