A kamionos munka valóban "cigányélet"?
Van egy közeli ismerősöm aki csak úgy áradozik, hogy 25 évesen milliókat keres a kamionozással, viszont mindenhonnan rajta kívül csak azt hallom, hogy oké, lehet vele keresni de mellette se életed se családod...
Tapasztalataitok?
Abban az értelemben igen, hogy állandó vándorlás, mint régen a cigány szekér, stb. erre mondják hogy cigány élet, nem a nagy családra utalnak... ez főleg az első hozzászólónak szól, mivel keveri a szezont a fazonnal.
Ez nem minőség jelzés ez esetben hanem a "vándor életmódra" utal... én is cigányéletet élek, mert külföldön dolgozom, de itthon élek, ezért folyton ingázom... egy bőröndben élek sokszor meg szállodákban, sokszor viccelődök hogy cigányéletet élek... mivel ebben az értelmezésben használjuk...
De ami a te aggályod az igaz. Elég magányos farkasoknak való ez az életmód. Hetekig úton vagy, sokszor parkolókban várod meg a hétfőt, és hasonszőrüekkel vagy együtt (más kamionosokkkal). Ezek az emberek szeretik ezt az életet. Ha emberek társaságára van szükséged és családra vágysz, nem ez a te testhezálló munkád.
Ellenben a fizetés tényleg nagyon jó. ;)
Jahh..önvezetős mi?
Én is láttam a Vissza a jövőbe 2. részét.
2015-re repülő autókat meg közterületen guruló kukákat álmodtak.
Mondjuk a guruló kuka az oké... csak bele kell rúgni oszt gurul...
Nem igaz nem keresel vele túlságosan sokat...fizikailag nem sok a terhelés mentálisan van azért rajtad teher (úgy mint máskor) viszont a felelősség viszonylag nagy rajtad ha másféle szakmákhoz viszonyítjuk.
Valóban cigány "élet" a fülkéden kívül nincsen privát szférád.
Ez olyan hogy vannak akik bele vannak szerelmesedve az ilyen szakmákba azok fogják csinálni ezt.
Vagy nem ért máshol nincs más lehetőség stb...akkor elmegy vezetni.
A cigány élet alatt egyébként azt értik hogy régen a "fazekas meg vasas guberálós" cigányok mindenfelé mászkáltak a szekéren aludtak stb.
Innen ered :D
Én kipróbálnàm, nyilvàn nem évekre, mert hosszútàvon biztos nem bírnàm.
Egyébként igen, cigányèlet, mert folyton máshol vagy és alig vagy otthon.
# 28 Szerintem nem sértésből írta a cigányéletet.Illetve fentebb is írták így mindenkibe bele állhatnál.
De semmi okos nincs rá a kamionosok is nevezik így az "életmódjukat".
Nyilván vannak hetelős (ami szerintem ugynaúgy szívás) illetve napi hazajárású melók is.De azt elfelejted (vagy csak nem írtad) hogy azt kamiont bizony le kell tenni a telephelyen onnan haza kell menni stb.
Természetesen vannak olyan munkahelyek ahol szintén sokáig tart a hazajutás de én személy szerint olyan helyre nem mennék ahol.
Ennek ellenére semmi baj nincs a kamionos munkákkal/életstílussal lehet ezt nagyon professzionálisan is végezni mint pl st22lacik teszi azt.
Illetve sok helyre el lehet jutni vele pl kanadába és az usába is lehet már menni bizonyos feltételek teljesítése után.
Szóval nyugi cimbora! Széles utat! :)
(ui bocs az ékezetek hiánya miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!