Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kinek a feladata munkaruhát...

Kinek a feladata munkaruhát biztosítani. Ha nincs erre keret, akkor hogyan kell ezt megoldani?

Figyelt kérdés
2018. dec. 13. 08:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy jön, de komolyan.

Amúgy a munkáltatóé lenne nem?

Ez olyan mint pl. vannak cégek megkérdezik a leendő munkavállalót van e autója, amúgy nálam természetes ha kell autó a munkavégzéshez ne a sajátomat használjam, hanem legyen a cégnek autója, majd a sajátommal intézem amit kell, röhej.

Amúgy a cég ahol most dolgoztam, már nem vagyok ott, na ott pont ez okozott problémát, hogy mit kellene venni a cégnek, és ha nem vesz akkor mit kellene venni a munkavállalónak.

Vicc.

2018. dec. 13. 08:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az igényesebb munkaadó, akinek fontos az egységes megjelenés, céges logoval ellátottt munkaruha, az általában ad. Egyébként nem kötekező, mindenki vesz magának. Védőfelszerelést viszont kötelessége biztosítani a munkaadónak.
2018. dec. 13. 08:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Alap dolog(nak kellene lenni) hogy a munkáltató biztosít minden feltételt a munkavégzéshez. Már ha alkalmazotti státuszú munkáról beszélünk.

Ha nekem bármi saját dolgot bele kell vinnem a melózásba, akkor onnantól én nem alkalmazott vagyok, hanem alvállalkozó vagy üzleti partner, a főnök pedig nem főnök, hanem megrendelő. Tehát a tárgyalási pozíció és a státusz is eszerint alakul.

Magyarországon sok scheggfej van, aki próbálkozik ezzel a vállalkozósdi-proliztatási hibrid alkalmazásával, azokkal, akik hagyják magukat.

Van pizzafutár haverom, főnökeként emlegeti az étterem tulajt, aki se járulékot nem fizet utána és a srác a saját kocsiját használja.

No comment.

Én pl szabadúszó vagyok, biztosítok sok saját felszerelést pl költöztetési melókhoz, de óradíjban, külsősként csinálom, nincs főnökösdi. Még úgy sem, hogy ha csak rakodni vagy vezetni megyek, tehát csak beszállok a melóba.

A kérdésre a válaszom: ne menj olyan helyre menni melózni ahol nincs keret a munkavégzés feltételeire. Az egy életképtelen időzített bomba.

2018. dec. 13. 09:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi az hogy nincs keret, akkor az nem is valós munkahely, és jó kis büntetéssel jár.
2018. dec. 13. 09:47
 5/5 anonim ***** válasza:
A munkavállaló nem minden esetben köteles biztosítani. A szerződésed nézd meg, hogy mi áll benne, illetve egy ehez a jogszabályhoz értő ember véleményét is kérd ki.
2018. dec. 13. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!