Milyen kínai ruhaboltban dolgozni?
Epp munkat keresek es lattam ,hogy eladot keresnek.
Mondhatnatok,hogy olyan mint mas ruhaboltban ,de teljesen mas. Kevesebb a vasarlo es hat nem biztos ,hogy szepen beszel magyarul a fonok:D
Igazabol tapasztalatok erdekelnenek.
Kezdjük ott,hogy egy kínai bolt (is) àltalàban 9-6ig van nyitva,ami màr eleve nem 8 óra,hanem ténylegesen 9, de erre még szàmold rà,hogy sok suttyó vàsàrló baszik rà,hogy este 6- van, még sétàlgat a boltban vagy fél óràt,végül nem vesz semmit.De muszàj kivàrni nem rakhatjuk ki lapàttal.És csak miutàn mind elhúzott,utàna tudunk zàrni és kasszàt zàrni, felmosni,hazamenni.Igy 6 helyett jó,ha fél7-7kòr elindulsz haza.És oda az egész nap! Szàmítsd azt is,hogy sok kínai szombaton is egész nap nyitva van.De délig biztos.Szóval a munkahelyeden fogsz élni.
Az igaz,hogy nem kimondottan nehéz fizikai,de leülni nem lehet.Àllandóan csinàlni kell valamit,mert lesi a köcsög.És nehéz dobozokat kell cipelni,mikor àrut hoznak.Bérről nem tudok mit mondani.De nyilvàn most is a leg minimàlisabbat adjàk.Nekem adtak szerződést,de kérték hogy ne vigyem el,maradjon a fiókban.Nos ez gyanús volt nekem és amint elmentek àruért,én titokban lefénymàsoltam a szerződésem és így sajàt példànyom is lett.Azutàn érdeklődtem az illetékes intézményeknél a jogviszonyomról és kiderült,hogy nem vagyok bejelentve.Sőt!A cég neve sem stimmelt.Hivatalosan maga az üzlet sem volt azon a néven nyilvàn tartva ami a szerződésen volt.A béremből ennek ellenére vontak le,hogy az is szabàlyosnak tűnjön,de azt nem fiztették be,maguknàl tartottàk nyilvàn.Feljelentés megtörtént.Akkoriban még volt következménye és az üzlet bezàrt.
Ja,mikor felmondtak,a fiókban lévő szerződést kidobtàk,eltépték.Azt hitték,nekem nincs....
Mivel volt eszem és fénymàsoltattam,így legalàbb ha nyugdíj meg tb jàrulékom nem is volt,legalàbb a munkaügyön ledolgozott napokként elfogadtàk.
Koszi.
Nalunk egyebkent 9tol 5ig van nyitva es 5elott kiraknak egy "hamarosan zarunk" tablat. Nem egy hatalmas uzlet ,szoval a takaritas sem kimondottan sok (szerintem).
Itt nem kinaiak vannak ,szerintem az uzletvezeto sem az ,aki a kasszanal szokott lenni az is valami fiatal kiscsaj ,sokszor ul es a baratnoivel dumal 2 vasarlo kozott.
Egyebkent egy gyarban is sokszor le kell dolgozni a szuneteket (amire sokhelyen 45percet raszamolnak a munkaidore) aztan lehet menni oltozni ,aztan a buszmegalloba (mert gyarak nem sok esetben vannak a lakotelepeken kozepen) aztan buszozni egy jot es utana vagy otthon,ezzel sokszor elmegy masfel-2ora is. Szoval ha itt takaritunk 1orat akkor sem jonnek ki rosszabbul.
Amiket felsoroltatok negativumkent abbol (ahogy eszrevettem) egyik sem vonatkozik erre a helyre... Annak viszont tenyleg utana kellene jarnom/kerdeznem,hogy penzben mennyi az annyi, jelenleg ez az egyetlen ,ami tenylegesen negativ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!