Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mit gondoltok az olyan...

Ti mit gondoltok az olyan emberekről akik csak azért dolgoznak hogy saját szükségleteik fedezzék?

Figyelt kérdés
Mondjuk aki munkahelyén is úgymond hanyag, kollégái nem érdekli őt, a lényeg hogy a fizetését megkapja minden hónapban vagy minden héten, csak azt teszi meg ami csak szükséges, stb. Vélemények?
2018. dec. 3. 18:02
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Ismerni kéne a teljes sztorit, hogy mitől keseredett így meg, miért nincs motivációja, ő a hibás, vagy a körülmények, stb... Így nem gondolok semmit önmagában a jelenségről, lehet, hogy egy lusta disznó, és lehet, hogy teljesen érthető az esetében.
2018. dec. 3. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Nekem az a filozófiám, hogy egy dolgozó lehet motivált és nem motivált. Azt kell érteni, miért nem motivált a másik; de nem feltétlenül jelenti, hogy el kell neki nézni.

Leülhetsz vele, elmondhatod, hogy mit tapasztalsz a munkában való hozzáállásánál és ez milyen kihatással van Rád és mit szeretnél tőle.

Vársz 2 hetet, ha nem javul a helyzet, megint leülsz vele, megismétlitek a csevelyt.

Ha semmi hatása nincs az azutáni 2 hétben, a főnöknek jelezheted, hogy kétszer figyelmezteted, mi a hatása a nemtörődömségének.

A főnök eztán azon lesz, hogy Neked a legjobbat biztosítsa; ergo elérje, hogy a nem motivált kolléga motiválttá váljon és Te Neked segítségedre legyen (mint a többi kollégának); ha nem éri el, akkor keres a helyére alkalmasabb embert aki biztos a segítségetekre lesz.

2018. dec. 3. 18:12
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Mindenki csak azert dolgozik. Ha pl sok penzt nyer valaki biztos nem dolgozna tobbet munkahelyen, mert minek??
2018. dec. 3. 18:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy jobban èrvényesül ìgy, mint aki törteti magát.
2018. dec. 3. 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Teljesen megertem, en tudatosan ilyen vagyok de a munkamat azert rendesen elvegzem. Kollegak nem erdekelnek, magamnak valo tipus vagyok, munkaval kapcsolatban elbeszelgetek veluk szunetben. Elozo helyeken megtanultam, felesleges mindent jol csinalni es pluszt beleadni,annyit ertem el vele hogy en tobb feladatot es felelosseget kaptam ugyanannyi penzert, netto 120 amugy is csak addig motival mig a kezdotokemet osszegyujtom.
2018. dec. 3. 18:34
 6/8 anonim ***** válasza:
58%
Nagyon utálom az ilyen embereket, akik parabolás ívben tojnak az egészre, és nekem, az idióta kötelességtudó és szerencsétlensége dolgozni akaró marhának kell utána is sz'rt lapátolni. Anyámék nagyon rosszul neveltek, mert azt látom, hogy én vagyok a ritka madár, meg a hülye is. Mondjuk tény, eddig minden helyemen sikerült a legjobbak közé bekerülni, és ennek a morálnak köszönhetem most a nélkülözhetetlenségemet. Ez pedig magával hozza, hogy igenis diktálhatok pár új játékszabályt, mert ha én lelépek akkor abból k baj lesz. És nem nekem. :D
2018. dec. 3. 18:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Még annyit fűznék hozzá, hogy ha meg az ember nem ilyen, akkor meg úgy érzi hogy "hülyét csinál magából".

Persze vannak munkahelyek ahol az embernek meg magától értetődő hogy nem olyan, mint amit leírtam, plusz az ilyenért akár fel is mondanak neki.

2018. dec. 3. 18:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy hanyag valaki egy munkahelyen, az probléma, mert a hatékonyságot, a munkakultúrát rontja ezzel mindenkire nézve. Jó lenne tudni, hogy miért hanyag: nem megfelelő a képzettsége az adott feladathoz; utálja az egészet; ilyen a személyisége; gonoszságból; nem megfelelő életet tud élni, és ez így mutatkozik meg (pl.: alapbetegség végett). Tehát számtalan oka lehet, ami ugyan nem mentségként keresek, de az összetett képhez ez fontos tényező lehet. A munkahely elvileg nem egy küzdőtér, de nem is egy "szeretetotthon", azonban a középutat meg kell találni mindkét félnek: a munkaadónak és a munkavállalónak is.
2018. dec. 3. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!