Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nektek is szabadnapot kell...

Nektek is szabadnapot kell kivenni ha betegek vagytok?

Figyelt kérdés

Ez mennyire általános a munkahelyeken, hogy az emberek betegen is dolgoznak vagy ha minden kötél szakad akkor a szabadnapjukat áldozzák arra, hogy otthon maradhassanak?

Lehetséges hogy attól vagyok sokszor annyira kimerült hogy 2 éve jóformán nem voltam szabadságom?

Szeretem a munkám, sőt mosolygós is vagyok általában a munkahelyemen, viszont a munkánk fárasztó emberekkel foglalkozunk és sokszor érzem hogy teljesen kimerült vagyok. Igazából nem tudom miért alakult ki ez a rendszer nálunk. Én azt gondolom, hogy azért alakult ki mivel a kollégák is bejönnek betegen vagy szabadnapot vesznek ki ezért ha az egyik elkezdni ezt a rendszert kialakítani akkor nyilván a másik sem mer majd elmenni táppénzre. Csak annyit mondanak nálunk nincs táppénz.Ez mennyire normális hosszú távon? Minden télen lebetegszem sajnos, próbálom elkerülni de úgy érzem pont ezért estem vissza mindig mert volt hogy folyamatosan lázasan , betegen dolgoztam és csak a hétvégéken meg délutánonként próbáltam magam kikúrálni. Nyilván ha az ember rögtön otthon maradna akkor a szervezete leküzdené a betegséget és utána teljes erőbedobással tudna ismét dolgozni.Miért alakulhatott ki ez a rendszer Magyarországon? Én azt gondolom ezzel csak a munka színvonala romlik hiszen tovább maradsz beteg és még a többi kollégát is megbetegíted..nem értem máshol is ez a szokás?

2018. nov. 29. 10:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen lehet hogy elfáradtál . Én 3 évig dolgoztam olyan helyen ahova betegen is be kellet járnom 39,4 volt a lázam és 10 órákat dolgoztam . Ez volt tavaly. Egyébként nem szoktam beteg lenni , ha lázas is vagyok 1 napot végig alszok és a lázam lemegy . Na hogy dolgoznom kellett volt 2 hét mire meg gyógyultam, kb 1 hétig nem volt semmi bajom utána megint beteg lettem és ez így ment tavaszig . Persze mindenki beteg volt nálunk ok 1-1 napokat pihenhettek én nem mehettem mert akkor q főnöknek kellet volna bemenni (vezető voltam )

A legszebb az benne hogy így végig dolgoztam az egész telet, tavasszal elmentem 3 nap pihire mire hívott a főnököm hogy én mit képzelek hogy nem dolgozok mikor ő beteg nem fog bemenni dolgozni. Na ott is hagytam azt q munkát , és bárki másnál hasonló a helyzet NEM NORMÁLIS DOLOG

2018. nov. 29. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

A munkáltatók nem szeretik ha valaki táppénzen van.

Dolgozni kell Kérdező,betegségből jobban lehet lenni 1 nap alatt is.

2018. nov. 29. 11:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahol élek a betegszabadság a legtöbb cégnél fizetetlen, nincs állami táppénz, így csak a cégeken múlik, mennyi napot jelülnek ki évente fizetett betegszabadságra (dolgoztam olyan helyen, ahol évi 5 nap volt a keret, de olyannál is, ahol 13 hét). Én nagyon ritkán vagyok beteg, ha nem vagyok teljesen kidőlve, akkor ilyenkor csak otthonról dolgozom, ha pedig nagyon rosszul vagyok, akkor azt a pár napot betegszabin töltöm, akár fizetik, akár nem. A szabadságomhoz nem nyúlnak ilyenkor szerencsére, épp elég kevés van belőle így is.
2018. nov. 29. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
2: Szeretik vagy nem szeretik, ha egyszer valaki beteg, azt tolerálni kell, és megvárni, amíg otthon pihengetve felgyógyul. Mondjuk, hogy valaki eltöri a kezét vagy a lábát. Abból is fel lehet egy nap alatt gyógyulni szerinted?
2018. nov. 29. 11:48
 5/7 anonim ***** válasza:

én nem voltam még beteg munka idő alatt, nagyon enyhe megfázásom volt csak, de tudtam dolgozni

nálunk nincs gond a táppénzből

2018. nov. 29. 12:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha annyira vészes a helyzet simán el tudsz menni betegszabira ha tudod igazolni. Senki sem hülye rendes szabadságát betegszabinak kivenni.
2018. nov. 29. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszek ki szabadnapot, ha beteg vagyok, maximum ha egy naprol van szo. Elmegyek tappenzre. Nem foglalkoztat, hogy a munkaltato szereti-e vagy sem, nekem nem nagy kieses par nap tappenz, a szabadsagnak kivett napjaimat meg altalaban massal akarom tolteni, nem gyogyulassal. Nalunk mindenki igy csinalja. A tappenz az jar, ennyi. Plusz van az a par ember, akik igazabol akarmilyen indokkal elmennek tappenzre, ha epp nem ernek ra bejonni dolgozni, mondjuk rajuk mar azert szoktak furan nezni.
2018. nov. 29. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!