Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezt a főnököm megteheti?

Ezt a főnököm megteheti?

Figyelt kérdés

Szóval a lényeg , hogy találtam egy másik munkahelyet és ma beszéltem főnökömmel , hogy szeretnék felmondani és, hogy szeretném elkezdeni az 1 hónapos felmondási időmet. De főnököm azt mondja hogy nem fogadja el felmondásomat és dolgozzak csak tovább szépen mivel nem hajlandó új embert keresni erre pozícióra. Ezt megteheti jogilag ?

Nevelő apám azt mondta ha más nincsen nem megyek be 3 nap azt köteles kirugni . De főnököm azt mondta ha ezt megteszem akkor számoljak azzal , hogy olyan 1 milliót ki kell pengetnem mert a bolt ahol dolgozom heti átlag lovéját nekem kell betennem a kasszába

2018. nov. 28. 11:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
55%

Tisztelt XY (főnök neve)!

Alulírott YZ (te neved) értesítem, hogy a mai napon felmondom az xy céggel fennálló munkaviszonyomat, a munkaszerződésben rögzített feltételek alapján 60 napos határidővel, x hó y napjától. Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét és a munkaszerződés felbontásának írásos megerősítését postai úton a fent megadott címre.

Tisztelettel üvdözli:

ZX (te neved)

Mindez tértivevénnyel természetesen, és a szelvényre írd rá, hogy munkaszerződés felmondása.

2018. dec. 11. 13:43
 22/27 A kérdező kommentje:
Köszi a mintát hát megírtam és most már alkudozna, hogy kapok bruttó 8 ezret ha maradok
2018. dec. 16. 18:06
 23/27 anonim ***** válasza:
Az kb 4000 Ft a valóságban. Ha menni akarsz, menj.
2018. dec. 16. 18:51
 24/27 anonim ***** válasza:

Kicsit beteg vagyok, úgyhogy most nincs kedvem újra átböngészni a válaszokat, hogy leírtad e a felmondásod okát - de ha a pémz miatt mondtál fel, mert a másik hely többet ajánl; a főnököd által ígért emeléssel Te ugyanannyit vagy többet keresnél? Mert ha igen, megfontolhatod, hogy maradj.

Ha nem a pénz miatt mondtáld fel, xard le a bruttó 8 pluszt és menj tovább; ha kerestél új helyet egy bizonyos dolog miatt, de abban nem tervez változásokat hozni a főnök, hogy maradásra bírjon, akkor egy kis plusz pénzért miért maradnál? Ha pl én felmondanék azért, mert leterhel a munka mennyisége (szerencsére a jelenlegi munkahelyemen nincs szó erről), de maradnék, mert több pénzt ajánlottak, ugyanúgy megterhelőnek érezném a munka mennyiségét.

Illetve, nem lenne jobb most túlesni a kilépésen, mint a jövőben megint végigjátszani ezt az egész cirkuszt, amikor megint úgy alakul, hogy elmennél máshova?

2018. dec. 16. 19:37
 25/27 A kérdező kommentje:
A pénz miatt mondanák fel , mert egyszerűen nem tudok kijönni abból a fizetésből amit most keresek sajnos. Másik helyen bruttó 180 ezerrel kínálnak többet mint itt és azt hiszem az már egy olyan összeg amiért érdemes váltani. Ja meg 8 órában lennék nem 11-ben mint most. Szóval a döntésem mögött inkább a pénz áll
2018. dec. 17. 10:37
 26/27 anonim ***** válasza:
Mond meg akkor a főnöködnek, hogy a 8000 Ft-os bruttó emeléssel kitörölheti, mert a másik helyen többszörösét kapod.
2018. dec. 17. 12:31
 27/27 anonim ***** válasza:
Én nem mondanék semmit sem, csak mennék. Jobb a békesség... Később még előnyödre válik, ha nem mindig a rosszat keresi az ember. Határozatlan idejű munkaszerződésnél, rendes felmondással bármikor felmondhat a munkavállaló, csak a próba idejét kell letöltse. Közös megegyezésnél szintén. Kizárólag rendkívüli felmondással lehet azonnali hatállyal felmondani egy szerződést úgy, hogy másnap már nem vagy köteles dolgozni menni. Ebben az esetben viszont nagyon komolyan meg kell indokolni a felmondásod... Tipikus főnök típus. Egy percig sem maradnék tovább, mint ami a szerződésben benne van. Főleg úgy, hogy egy sokkal jobb munkahely vár máshol rád.
2018. dec. 18. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!