Ezt a főnököm megteheti?
Szóval a lényeg , hogy találtam egy másik munkahelyet és ma beszéltem főnökömmel , hogy szeretnék felmondani és, hogy szeretném elkezdeni az 1 hónapos felmondási időmet. De főnököm azt mondja hogy nem fogadja el felmondásomat és dolgozzak csak tovább szépen mivel nem hajlandó új embert keresni erre pozícióra. Ezt megteheti jogilag ?
Nevelő apám azt mondta ha más nincsen nem megyek be 3 nap azt köteles kirugni . De főnököm azt mondta ha ezt megteszem akkor számoljak azzal , hogy olyan 1 milliót ki kell pengetnem mert a bolt ahol dolgozom heti átlag lovéját nekem kell betennem a kasszába
Tisztelt XY (főnök neve)!
Alulírott YZ (te neved) értesítem, hogy a mai napon felmondom az xy céggel fennálló munkaviszonyomat, a munkaszerződésben rögzített feltételek alapján 60 napos határidővel, x hó y napjától. Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét és a munkaszerződés felbontásának írásos megerősítését postai úton a fent megadott címre.
Tisztelettel üvdözli:
ZX (te neved)
Mindez tértivevénnyel természetesen, és a szelvényre írd rá, hogy munkaszerződés felmondása.
Kicsit beteg vagyok, úgyhogy most nincs kedvem újra átböngészni a válaszokat, hogy leírtad e a felmondásod okát - de ha a pémz miatt mondtál fel, mert a másik hely többet ajánl; a főnököd által ígért emeléssel Te ugyanannyit vagy többet keresnél? Mert ha igen, megfontolhatod, hogy maradj.
Ha nem a pénz miatt mondtáld fel, xard le a bruttó 8 pluszt és menj tovább; ha kerestél új helyet egy bizonyos dolog miatt, de abban nem tervez változásokat hozni a főnök, hogy maradásra bírjon, akkor egy kis plusz pénzért miért maradnál? Ha pl én felmondanék azért, mert leterhel a munka mennyisége (szerencsére a jelenlegi munkahelyemen nincs szó erről), de maradnék, mert több pénzt ajánlottak, ugyanúgy megterhelőnek érezném a munka mennyiségét.
Illetve, nem lenne jobb most túlesni a kilépésen, mint a jövőben megint végigjátszani ezt az egész cirkuszt, amikor megint úgy alakul, hogy elmennél máshova?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!