Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezt a főnököm megteheti?

Ezt a főnököm megteheti?

Figyelt kérdés

Szóval a lényeg , hogy találtam egy másik munkahelyet és ma beszéltem főnökömmel , hogy szeretnék felmondani és, hogy szeretném elkezdeni az 1 hónapos felmondási időmet. De főnököm azt mondja hogy nem fogadja el felmondásomat és dolgozzak csak tovább szépen mivel nem hajlandó új embert keresni erre pozícióra. Ezt megteheti jogilag ?

Nevelő apám azt mondta ha más nincsen nem megyek be 3 nap azt köteles kirugni . De főnököm azt mondta ha ezt megteszem akkor számoljak azzal , hogy olyan 1 milliót ki kell pengetnem mert a bolt ahol dolgozom heti átlag lovéját nekem kell betennem a kasszába

2018. nov. 28. 11:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nem teheti meg, hogy nem enged felmondani. Ez az emberi szabadságjogot sérti.
2018. nov. 28. 22:08
 12/27 anonim ***** válasza:
Majd leírhatnád, hogy végül mi történt.
2018. nov. 28. 22:56
 13/27 anonim ***** válasza:
Nincs rabszolgaság, viszont a szerződés szerinti felmondási időböz rahaszkodhat
2018. nov. 29. 06:52
 14/27 A kérdező kommentje:
Szerződésemben az van , hogy Amennyiben a munkavállaló a felmondási idelyét nem tölti le az ebből a munkáltatonak származó költségei a munkavállalót terhelik. Am 60 nap a felmondási időm . Ez a 60 nap ez a ledolgozott napok száma vagy a pihenő napok is bele számítanak ?
2018. nov. 30. 10:28
 15/27 anonim ***** válasza:
a 60 nap az 60 naptári nap, tehát 2 hónap. ha a szerződésedben ez van, akkor nem értem,mire alapoztad az 1 hónap felmondási időt. valóban várhatólag fizetned kell, ha hamarabb elmész/távolmaradsz, stb.
2018. nov. 30. 11:06
 16/27 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy azonnali hatályú felmondás - ami jelentheti azt is, hogy hatalmas hibát követsz el (és nem olyat, hogy egy 50 oldalas dokumentumban elírtál egy szót) vagy a magatartásod egyszerűen lehetetlenné teszi a maradásod. Annyi még a lényeg itt, hogy ezeknél az eseteknél az elbocsátás 15 napon belül meg kell, hogy történjen, olyan nincs, hogy júliusban azt mondja a főnök, hogy "Kotródj innen rögtön, ki vagy rúgva, mert decemberben ezt meg azt tetted".

Ugyanúgy, ahogy azonnali hatállyal felmondhat Neked a felettesed, Te is jeleztheted felmondásnál, hogy nem tudod letölteni a szerződésben feltüntetett felmondási időt. Ez akkor lehetséges, ha nyomós indokod van rá, amit a vezetőség elfogad. Ebben az esetben közös megeggyezéssel szűnik meg a munkaviszonyod.

Ezen kívül a főnök felmondhat a beosztottjának és a beosztott is felmondhat a főnökénél és nincs szükség a másik fél beleegyezésébe.

Ahogy elbocsátásnál se kérdezi meg a főnök, hogy "Megengeded, hogy kirúgjalak?", úgy a beosztottnak sem kell a főnök engedélye, hogy felmondhasson. Max kérheti, hogy indokold meg - de, mivel nem kell a beleegyezését adnia, az indokodnak sem kell nyomósnak lennie. Az indokod figyelembe véve esetleg felajálnhatja, hogy beiktat változásokat, de ha Te azt mondod, hogy így sem érdekel, nem mondhatja, hogy maradj. Max a kérelmed utasíthatja el, hogy ne töltsd le a teljes felmondási idődet, de a felmondási szándékodat nem ignorálhatja.

Szóval; ha a szerződésedben 60 napból áll a felmondási idő és Te nem tudod a 60 napot letölteni és valami komoly indokod van rá, azt jelezheted felmondásnál a felettesednek és ők azt eldönthetik, hogy elfogadják vagy elutasítják.

A szerződésben feltüntetett napok pedig nem csupán munkanapok. Ergo, ha én ma beadnám a felmondásom és a szerződésemben 60 napból állna a felmondási idő, akkor január 30-ig lennék köteles még húzni az igát a munkahelyen.

2018. nov. 30. 13:11
 17/27 A kérdező kommentje:

Hát most már telefonomat sem akarja fel venni főnök úr . De akkor kedden jön a futár aki hozza nekünk az árut és visszafelé elküldöm a levelemet amiben küzlőm, hogy elkezdem a felmondási időmet .

Nos am az alap story az az mivel valaki kérdezte , hogy mit dolgozom. Én eladó vagyok egy mobilos boltban . két városban vagyok az egyik ahol lakom és a másik az 50km-re van tőlem . Napi 10 órában vagyok ott 160 nettó plusz fólia pénz ami nálunk azt jelenti , hogy a telefon fóliázásért mi 500ft-ot kérünk aztán ebből 400 ft tisztán megy a mi zsebünkbe a hónap végén.

2018. dec. 1. 21:07
 18/27 anonim ***** válasza:
Kerüld meg a főnököt, menj a HR-re és ott mondj fel. A főnök is odamegy először, miután felmondtak nála. Ha elkezdik, hogy menj a főnökhöz akkor elmondod ezt az egészet, amit nekünk leírtál. Ha elkezdik a felmondásod, a főnök nem vétózhatja meg; ha bekamuzza a HE-nek, hogy meggondoltad magad is azt mondják, hogy akkor új szerződést kell aláírnid, de mivel nem írod alá, nem maradsz a cégnél. A HR-nek nem mondhatja a főnök, hogy állítsák le a folyamatot, mert s,ggbe rúgják.
2018. dec. 1. 21:51
 19/27 anonim ***** válasza:
ha a futáros leveledet kidobja, nem lesz nyoma, hogy írásban beadtad a felmondásodat. ezért kell tértivevényes levelet küldeni. de a helyedben még egy emailt is küldenék, az is bizonyító erejű.
2018. dec. 1. 22:27
 20/27 A kérdező kommentje:
Hát nem egyszerű a HR sem nálunk mivel a Hr Pesten van nekünk a főnököm Szegeden én meg Zalaegerszegen. De a levelet megírom és elküldöm neki . Mit írjak bele konkrétan ? Tudom hülye kérdés de első munkahelyem és nem tudom mit kell bele írjak
2018. dec. 11. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!