Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van ilyen természete a...

Miért van ilyen természete a legtöbb HResnek? Mit tudnak, amit egy átlag normális ember nem?

Figyelt kérdés

~Többször tapasztaltam és tapasztalták ismerőseim is, hogy a HResek (akik felett ugyanúgy van valaki) elvárják, hogy megmagyarázd miért van személyes (magánügy) problémád, miért lettél beteg, miért akarsz kivenni szabadnapot, pedig a magánéletetekhez semmi köze,(akkor ha az nem köthető össze a munkával, munka társakkal, munkakörnyezettel - és leggyakrabban nem is), ő is csak alkalmazott és felette is vannak nem is egy vezető. A tényleges főnöködnek kellene ilyen dologban kérdezni vagy intézkedni.

A HRes dolga a megfelelő munkaerő kiválasztásra és a megfelelő összhang fenntartása, meg esetenként az adminisztratív feladatok.

Akkor kérdem én, hogy mi köze a te magánéketedhez, betegségedhez, szabadságigényedhez, ha ezek a dolgok nem függenek össze más kollégákkal vagy a munkakörnyezettel?

~Másik kedvencem. Elmész egy állásinterjúra, már a kézfogásból érződik, hogy kis senkinek tart, már-már gúnyos undorral méreget a találkozás első pillanatától, leül veled szemben az interjúztató vagy többen és a HRes méreget és szabályosan már a csontjaidat vágja a szemével, esetleg flegmázik, meg kérdőjelezi a tényeket vagy tanulmányaidat, amiket papírral is és bemutatással is igazolsz, nem égsz be, ő mégis csak ül és bámul rád, mint aki azt várja, hogy megváltsd a világot, pedig csak azt kérte mutasd be vagy beszélj róla, amit tudsz.

Nekem tűnik fel csak ez?

Én is kitanulok ilyennek, azt nézek le kilóméterekről egy nálam lehet tisztességesebb emberre. Ja, bocs, nem, mert undormódnak tartom.

Ti hogy gondoljátok ezt?

A jómodor határán belüli válaszokat várom elsősorban, és a tapasztalatokat is.

2018. nov. 27. 16:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
37%

Ó, pedig ha tudnák, hogy lenézik őket!Nem is értem, minek helyezkedik el még valaki, ilyen közútálatnak kitett állásban.Ja, gondolom máshoz nincs kompetenciája...Valós, hasznos munkát végezni meg derogál.

a főnök nem akar a dolgozóval személyesen beszélni? Pfeh, pedig azok hordják a segge alá a milliókat a munkájukkal.Ezek a kis hr-ek, meg főnököcskék, dologtalan herék.Felfordulnának a melós nélkül. Úgyhohgy nincs mire felvágjanak, egyáltalán.

2018. nov. 27. 20:20
 12/12 anonim ***** válasza:
89%

A "Meg kéne szüntetni a HR-t" felfogásra reagálnék.

Sokan vannak leragadva annál a képzetnél, hogy a HR a körömreszelgető p.csák társasága, pedig azon kívül, hogy szűrők, rengeteg terhet levesznek a managerek válláról.

Tény és való, hogy a projekten belüli munkaügyi dolgokhoz sok közük nincs és nekem speciel ahhoz, hogy ledolgozzam a 8 órámat, nem kell bejárkálnom a napom folyamán a HR-hez.

No de...

(Mielőtt megkapom, hogy csak védem magam; nem vagyok HR-es.)

Ha egy multinál megszűnne a HR, azt kétféle képpen lehetne orvosolni.

Vagy projektenként felvesznek embereket, akik a HR munkáját végzik és akkor azon menne a hiszti, hogy ők ott vannak.

Vagy a projektek managerei végeznék a HR feladatait IS (akikről amúgy tudni illik, hogy alapjáraton kismillió dolguk van).

Most képzeljétek el, hogy a manager a manageri kötelességei mellett

- szűrné az önéletrajzokat(amik között van olyan is, ahol az ember nem rendelkezik a hírdetés feltételeiben megkövetelt nyelvtudással, végzettséggel, stb., de próba-szerencse alapon mégis jelentkezett vagy ahol az adott infók nagyon kamuszagúak vagy szimplán az illető szerint nem gond, ha az önéletrajz úgy néz ki, mint a bulimeghívó)

- hívogatná az önéletrajzuk alapján az embereket és hívná be őket interjúra

- hívogatná vissza a felvételt nyert embereket

- a projektre való belépés mellé intézné a céghez való belépést, a szerződéstől kezdve a kutyafüléig

- neki kell gondoskodnia, hogy a cégen belüli kötelező training-eket Te is megkapd

- Ha Neked gondod van a céges levelezési rendszerrel vagy a céges rendszerrel, ahhoz is lesz nagy köze, hogy ez orvosolva legyen

- Neki kell intézni a cafeteria-t (és mielőtt megkapom, hogy az nem HR; de igen, az ő feladatkörük)

- Neki kell intéznie, ha a munkavállaló "feljelentést" tesz (pl zaklatásért) vagy valamit bejelent (pl majdnem-balesetet)

- A céges rendezvények szervezése és kivizelezése is ráhárul, amit a többi managerrel együtt végezne, de pl kikomunikálnia a saját csapatának kell

és még sorolhatnám oldalakon keresztül.

A Manager pedig folyamatosan cserélődne, mert idővel csóri emberke a pszichiátrián köt ki. :D

2018. nov. 28. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!