Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy kiküldött email tartalm...

Ha egy kiküldött email tartalmát az ebédszünetedben felmondatják Veled, nagy szemtelenség megkérni az illetőt, hogy olvassa el az email-t?

Figyelt kérdés

Szóval, például van egy csapatépítő buli, egy training lehetőség vagy egy újítás, amiről kiküldök email-t mindenkinek.

Az email érthető, részletes, de azért nem egy 500 oldalas regény. Ettől függetlenül nem zavarna, ha valaki valami konkrétat belekérdezne.

El szokták olvasni reagálnak rá és ezzel megvagyunk.

Viszont van ugyanazokkal az emberkékkel (akik külföldiek), hogy amikor legközelebb szüneten vagyok és összetalálkozunk pl a konyhában, akkor megjegyzik, hogy látták, hogy jött az email és a tárgyát elolvasták és, hogy még nem olvasták az email-t és utána kérik, hogy mondjam el, miről szól; és lényegében a leírt sorokat mondom fel nekik. Mivel nem egyszerre jönnek oda így többször.

Eddig mindig türelmesen elmondtam az email-ek tartalmát, de legutóbb az egyik embert udvariasan megkértem, olvassa el a levelet és, ha továbbra is kérdése van, keressen fel és szomorú lett, nekem pedig lelkiismeret-furdalásom van.

(Az email-ek olyan angolul vsnnak kiküldve, amin az eltérő anyanyelvűek kommunikálnak.)

Ti ezt nagy szemtelenségnek gondoljátok tőlem? Mi a jobb; megkérni az illetőt, hogy olvassa el az emailt vagy türelmesen összefoglalni? Ha az utóbbi; szerintetek kérjek bocsánatot az utóbbi esetért?

2018. nov. 24. 19:33
 1/3 A kérdező kommentje:

bocsánat, elírtam - csak az angolul előtt nyelvent írtam. Helyesen;

Az email-ek angolul kiküldve, amin az eltérő anyanyelvűek kommunikálnak

2018. nov. 24. 19:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Udvariasan elmomdod, h ne hari, te vagy ma a 48.aki megkérdezi. Hadd ne kelljen mégegyszer elmondanom mert erre megy el az egész ebédszünetem. Kérlek olvasd el, ha vmi nem tiszta, szívesen segítek.
2018. nov. 24. 20:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánatot ne kérj. Jól tetted. Nekem egyszer írásos beszélgetés alatt megkérdezte valaki, hogy mit is írtam a beszélgetés elején a témáról? Hát mondom tekerd már vissza, nem fogom megint bepötyögni :D Néha meg kell húzni a határokat, pont így ahogyan te, udvariasan.
2018. nov. 24. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!