Nem akarok dolgozni?
A kérdés adott, de mielőtt lehurrognának, felvázolom az " életfilozófiám " meg a körülményeimet. 19 éves vagyok, 8 általánossal. Sajnos a sulit az anyagiak miatt 16 évesen félbehagytam, azóta dolgoztam már pár helyen, de mind monoton gyári szalagmunka, árufeltöltés és hasonlók voltak, amik amellett, hogy megölik a lelkem, aligha hoznak valamit a konyhára. Tudom, hogy 8 általánossal ne is reméljek jobbat, de ha diplomás lennék, akkor sem hiszem, hogy boldogabb lennék, leszámítva hogy az kellemesebb meló több pénzért.
Én mindig is szabadelvű, kreatív embernek tartottam és tartom magam. Szeretem a művészeteket és nem egy ember szerint jó is vagyok bennük. ( zene, éneklés, de főleg a rajzolás és írás a szenvedélyem ) . Ezeket mindennél szívesebben tudnám csinálni, csak egy a bibi: művésszakmákból nem, vagy csak nagyon nehezen és keveseknek sikerül megélni, a legtöbben eltűnnek a süllyesztőben még ha fel is figyelnek rájuk.
De én adni akarok valamit a világnak,alkotni, kézműveskedni. Szabad akarok lenni, utazni, a természetben lenni, dalolni a csillagok alatt, egy lakókocsival beutazni Europát... Elegem van a kötöttségekkel teli, anyagias világból és a standard fogyasztói társadalom megrögzött szabályaiból. Mostanság azon is agyaltam egyre inkább, hogy hozzáverődök egy hippi társasághoz. Csak nekem vannak ilyen vágyaim ?
Azért lehetnek ezek az érzéseid, mert anyagiak miatt 16 évesen abba kellett hagynod a sulit és így a gyerekkorod is hamar véget ért, korán csöppentél a felnőttek világába.
Gondolom munka mellett nem igazán tudtad azt csinálni, amit egy átlagos 16 éves; barátok, kirándulások, bulik, stb.
Élmények hiányában vágysz a szabadságra, az alkotásnak, ami energiát ad, az utazgatásra, ami feltölt.
Nem tudom, sikerült e munka mellett félre tenned valamit, de, ha igen, akkor abból beteljesíthetnéd a vágyad; elutazni valamerre, megcsinálni a sétát Spanyolországba (az el Camino-t) vagy valami hasonló - az kizökkent a monotonságból és meghozza a kedved.
Utána elvégezni levelezőn a gimit és elgondolkozni, mi az, ami érdekelne.
Írod, hogy alkotnál. Készíthetnél egy blogot, ahova az általad készített dolgokról osztasz meg képet illetve írnád le, hogy miért azt készítetted és hogyan csinálnád. Vagy írhatnál egy regényt amit blogban osztanál meg emberekkel. Ha nagyon ügyes vagy benne ls valaki felfigyel Rád, talán fel is karolna. De a főcél nem ez; alkotni magáért az élvezetért érdemes és rengeteg energiát tud adni.
Ezeket tudom javasolni.
Hallottam valakiről, aki 30 alatt lett rokkant nyugdíjas a szellemi állapota miatt - az adjon erőt, hogy Veled szerencsére nem ez a helyzet (ezt nem leteremtésnek szántam, hanem pozitívumnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!