Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az emberek miért nem szeretik...

Az emberek miért nem szeretik a mesterséges szellőztetést?

Figyelt kérdés
Mivel jobb az olyan irodákban, ahol ilyen nincs, és már 2 embernél is állandó huzavona van az ablaknyitásból, aminak végeredménye az, hogy egészségtelen, elhasznált levegőben ücsörög az ember, asztmával vagy nem tudom, mi kell hozzá, még fullad is kicsit....
2018. nov. 15. 09:35
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Szóval mondjuk 16 nm-en 4 ember teszem azt elhasználja a levegőt.

2018. nov. 15. 13:13
 22/28 anonim ***** válasza:

Amúgy valamelyik kommentedben kérdezted, hogy más hogy van a levegőtlenséggel; szerintem az is emberfüggő, hogy ki hogy viseli.

Amikor megyek pl Édesanyámhoz, van, hogy 1 óra után kinyitom az ablakot, annyira levegőtlen ő pedig nem érzi levegőtlennek a szobát és 2 perc után be is csukja, mert utálja, ha jön be a hideg, félti a derekát. Kevés időt is töltök el ezért a lakásában, mindig nyűgösebb vagyok egy idő után, hisztérikusabb, türelmetlenebb és fulladok - pedig egészséges vagyok, mint a makk.

Szóval ez emberfüggő. Lehet, hogy A ember az irodában jól megvan a levegőtlen részen is B ember pedig nap végén fájdalomcsillapítózva indul haza és egész munkaidő alatt bágyadt és nyűgös volt.

2018. nov. 15. 13:19
 23/28 anonim ***** válasza:
20, azt értem, hogy a légkondi nem egyenlő az utcai, tiszta levegővel. Inkább a "Jobb mint a semmi" kategória. Egy kissé hűtöttebb irodában könnyebb lélegezni valamivel, mint valahol, amit felmelegítettek a bekapcsolt számítógépek. De tényleg nem egyenlő azzal, mint, hogy az ember kinyitja az ablakot és hagyja, had jöjjön be a levegő.
2018. nov. 15. 13:22
 24/28 A kérdező kommentje:
Én a mesterséges szellőztetésre gondoltam, tehát ahol a kinti levegőt vezeti be voltaképpen a klíma.
2018. nov. 15. 13:32
 25/28 anonim ***** válasza:
Eszembe jutott egy megoldás a gondodra amúgy most; nem gondoltál, hogy beszerzel egy mini / asztali ventilátort? Azt bekapcsolod és csak Neked ad némi "levegőt", így elviselhetőbb lesz a levegőtlen iroda. Az egyik régi helyen pl mindenki kapott a főnöktől egy olyan kisméretü ventilátort, amit a monitor tetejére csiptetett (amikor felmondott, nem vitte magával). Nem egyenlő egy levegős irodával, de a semminél jobb.
2018. nov. 15. 13:41
 26/28 anonim ***** válasza:

Én is utálok ilyenkor szellőztetni,a hideg miatt. De muszáj.

Akár lakásban akár melóhelyen.

Nálunk kb óránként nyitva van az ajtó,mert kutyakozmetikus vagyok kis helység és a sok pára,gőztől megfulladunk ahogy mennek a szárítógépek. Így viszonylag sűrűn néhány percre kinyitjuk az ajtót,hogy cserélődjön a levegő,szerencsére néhány perc elég,hamar áthűl a kishelység.

Irodában mikor melóztam ott is szellőztettünk nap közben is, éppen csak annyit,hogy lehessen érezni a friss levegőt.

Eddig sehol nem volt gond,se suliban sem egy munkahelyemen sem a szellőztetés. Pedig sok mindent dolgoztam míg nem lettem kutyakozmetikus.

2018. nov. 16. 18:17
 27/28 A kérdező kommentje:

Hát amerre én járok, mindenhol gond volt, ergó napokig nem lehetett ablakot nyitni. Vagy soha.

A melóhelyem egy picit jobb.

Én nyáron nem szeretek szellőztetni, úgy érzem, nem lesz frissebb, könnyebben lélegezhető levegő, csak a meleg jön be, a meleget pedig hihetetlenül ki nem állhatom.

Télen abban a kemény 1-2 percben, amíg kicserélődik a levegő, nekem kifejezetten jól esik a hűvös. Utána nem marad hide (mint nyáron meleg), hanem visszamelegszik.

2018. nov. 16. 21:57
 28/28 anonim ***** válasza:
Én amondó vagyok, ahogy írtam az előző kommentben, szerezz be egy egy mini / asztali ventilátort. Az forog neked automatkisan, nem fogsz fulladni és viheted a köv munkahelyedre is, ha egyszer itt felmondasz.
2018. nov. 17. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!