Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az emberek miért nem szeretik...

Az emberek miért nem szeretik a mesterséges szellőztetést?

Figyelt kérdés
Mivel jobb az olyan irodákban, ahol ilyen nincs, és már 2 embernél is állandó huzavona van az ablaknyitásból, aminak végeredménye az, hogy egészségtelen, elhasznált levegőben ücsörög az ember, asztmával vagy nem tudom, mi kell hozzá, még fullad is kicsit....
2018. nov. 15. 09:35
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Irodában dolgozom. Nincs mesterséges szellőztetés. Semmi bajom. Minden reggel (akárcsak otthon) szellőztetéssel kezdünk. Nap közben nem szoktuk nyitva tartani az ablakot a zaj miatt. És mégis mindenki normálisan kap levegőt.
2018. nov. 15. 11:54
 12/28 A kérdező kommentje:
A nyitva tartásnak semmi értelme, de amikor órák óta nem volt nyitva, akkor én fulladok, de biztos vagyok benne, hogy másnak is egészségtelen, csal fejfájásként, kedvetlenségként, álmosságként érzi.
2018. nov. 15. 11:56
 13/28 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom mit nem tudsz azon felfogni, hogy minden ember más, mikor már egy csomószor leírták.

Téged ez zavar, mást meg az, ennyi.

Apám pl. munkahelyén elcserélte a légkondis irodáját egy olyannal, amiben nincs légkondi, annyira utálta, mert fájt tőle a feje, és az is igaz, hogy egy idő után felszaporodnak benne bizonyos dolgok.

Légkondi nélkül sem kell órákig az állott levegőben üldögélni, ki lehet nyitni az ablakot naponta többször is, bármennyire is meglepő információ ez neked.

Amúgy spec. én nem semmilyen tünetet nem produkálok akkor se, ha több órát töltök el szellőzetlen helyiségben. De nyilván amúgy az sem mindegy, hogy mekkora irodában hány ember szívja be és lélegzi ki újra meg újra ugyanazt a levegőt.

2018. nov. 15. 12:33
 14/28 A kérdező kommentje:

Jó, mindegy.

Valami gyógyszerrel lehet én is kibírnám.

Azért a meserséges szellőztetés pártján állok.

Plázákban pl csak nagyon enyhén érzem fojtónak a levegőt, míg egy tanteremben, irodában nagyon erősen.

2018. nov. 15. 12:36
 15/28 anonim ***** válasza:
51%
Ha senkinek semmi baja, csak neked, akkor nem lehet, hogy veled van a baj?
2018. nov. 15. 12:47
 16/28 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de szerintem leírtam. :(

Valószínűleg asztmatünet, hogy így télen, az egész napos, de jobb esetben is 4-5 órás szellőztetés nélküli időszakokban "megfulladok". Tény, hogy ezidáig 3 embert találtam, aki erre ugyanilyen érzékeny, abból 2 rokon.

DE ettől még a többi ember számára is egészségtelennek gondolom az elhasznált levegőt. Most hadd ne linkeljek, bárki utánanézhet.

ÉS ettől még az örök vitát lezáró, egészséges oxigén-szén-dioxid arányt tartani bíró mesterséges, gépi szellőztetés pártján állok pl irodákban.

De ezt mind leírtam. :(

Szóval igen, gondolom, hogy bennem van a hiba, DE......

2018. nov. 15. 12:56
 17/28 anonim ***** válasza:
57%

Akkor menj el orvoshoz, ahelyett, hogy mindenkit megváltoztatnál :D

Nem lesz egy szoba oxigénhiányos, mert 4-5 órán át nincs nyitva az ablak, vagy nem megy valami levegőkeringető (amitől egyébként még nem biztos, hogy friss lesz a levegő).

2018. nov. 15. 13:00
 18/28 A kérdező kommentje:

Nem akarok megváltoztatni senkit azért, mert megkérdeztem, hogy 'miért'....

Ilyen kérdéseket nekem is szoktak szegezni, hogy 'miért'.

2018. nov. 15. 13:05
 19/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, én értem ezt, hogy csak Neked van bajod az irodában (arra célzok, hogy tudom, hogy nem arról van szó, hogy semmi gond nincs az irodában a levegővel és csak Te dramatizálod túl).

Nem mindegy, hogy hol ülsz - az ablak közelében vagy az iroda kellős közepén.

Attól, hogy maga az iroda mennyire szellőtlen bizonyos helyeken függ attól, hogy mekkora a hely és mennyien dolgoznak épp.

Ha van egy hatalmas egylégterű iroda, ahol ablakkal szellőztetnek és épp dolgoznak ketten aznap, kb az illető ülhet akárhol, csukott ablakkal is kibír 8-12 órát.

Ha épp bent van 30-40 ember és így 30-40 gép is minimum be van kapcsolva (ami szintén befojásolja a levegősséget), akkor pedig nem ér el a levegő az iroda közepéig, vagy csak nagyon hosszú idő, amíg szellőztetés alatt elér, így az ott ülők nehezebben viselik, ujjatlan pólóban ülnek december kellős közepén, fáj a fejük, nyűgösek - míg az ablakhoz közeliek jól elvannak.

Hiába van kiszellőztetve reggel, bemennek az emberek, bekapcsolják a gépeket, bemelegszik a levegő, kell az újabb szellőztetés. Legalább fél óráig nyitva kéne hozzá tartani az ablakot, de akik a közelében vannak, még kabátban is fáznak, vagy szimplán nem akarnak megfázni, megy a derekukra a hideg, stb. - fél órát így biztos nem fognak kibírni.

A légkondival ugyanez a helyzet. Ha nem a közelében ülsz, akkor kell egy idő, amíg hozzád is elér valami hideg meg levegő, de addigra már a légkondi közelében vagy alatt ülő emberek szétfagytak, fáj minden porcikájuk, fáj a fejük, stb.

A jó megoldás az lenne, hogy aszerint rendeződnek el az emberek az irodában, hogy mennyire fogják kibírni a műszakot az adott légtérben; a fázósak, a leveőtlenséget nem bánók ülhetnek középre, a levegőtlenséget rosszul tűrők a szélére, ablak közelébe.

De ez a nyitott-csukott ablak vagy bekapcsolt-kikapcsolt légkondi harc egy általános jelenség kb minden egylégterü irodába, ahol tényleg nagy a létszám. A másik ilyen a villany; most lehet, hogy bent ülsz 10 emberrel egy helyen és mindegyik utálja, ha ég a villany, de Téged a sötétség bágyaszt, fáraszt, nem látod rendesen a dolgokat, stb. (bár a kérdés nem a villanyról szól, tudom).

2018. nov. 15. 13:10
 20/28 anonim ***** válasza:
56%
Az ugye megvan mindenkinek, hogy a légkondi nem csinál friss levegőt, csak a hőmérsékletet szabályozza.
2018. nov. 15. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!