Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egészségügyben szerintetek...

Egészségügyben szerintetek mennyire elfogadott a tetoválás?

Figyelt kérdés
Gyógytornásznak tanulok, viszont imádom a tetoválásokat, elég művészi beállítottságú vagyok. Alkaron vagy más látható helyen lévő tetoválás hátrányt jelentene? (ilyen helyeken még nincsen, csak tervben van)

2018. nov. 3. 09:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Vállalom a lepontozást, de leírom a véleményemet.

Ismerek olyan egyetemistát, aki idén végez pedagógia karon, és tanár lesz. Jó eredménnyel fog végezni, és nem hülye gyerek, nem tudom miért lenne iskolázatlan idióta...

De rengeteg intelligens embert ismerek, akik tanultak, jó munkahelyük van, és kulturáltak, mégis tetováltak, nem tudom mi köze van a tetoválásnak az IQ szinthez és az intelligenciához, kérlek magyarázzátok meg!

Válasz a kérdésedre: Valahol hátrányt jelent sajnos még mindig. De szerintem elég siralmas, hogy már a mai világ elfogadja azt is, aki pedofil, meg Conchita Wurst hasonmása, de a tetováláson még mindig kiakadunk, pedig az még nem tett tönkre soha emberi életeket, és senki nem került még börtönbe miatta.

Egyébként mielőtt kioktatnátok Nekem nincs.

2018. nov. 3. 14:42
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Egyetemet végeztem, tetoválásom nincs.

Úgyhogy szállhatsz szépen magadba :)

2018. nov. 3. 14:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Most már elég sok munkahely van, akár az öltönyös szakmákban is, ahol elfogadják. Hogy megnyugtassalak, a múltkor egy fiatal ápolócsaj vett tőlem vért, tele volt a karja tetkókkal, és az orrában, fülében vastag karikák lógtak. A haja félig leborotválva, a maradék lángvörös volt. De kedves volt, és jól végezte a munkáját. Különben is, az egészségügyben akkora a munkaerőhiány, hogy nem fognak a bőröd miatt kiszanálni.
2018. nov. 3. 17:49
 14/18 anonim válasza:
100%
Szia! Gyógytornásznak tanulok, nekem ugyan nincs tetoválásom, de sokaknak van. Igaz, nem ilyen teljes karos... én még egyik gyakorlati helyemen sem tapasztaltam, hogy bármilyen negatív megkülönböztetés érte volna őket. Persze, ez nyilván nagyban függ a gyakorlat vezetőtől is, de egyébként nagyon sok végzett gyógytornászt láttam tetoválással.
2018. nov. 4. 07:53
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Állami intézményekben a politikai részlegen kívül teljes mértékben elfogadott, mindegy, hogy az illető osztályvezető adjunktáns főorvos, vagy takarító. Eddig nem volt még olyan osztály, ahol ne láttam volna tetováltat. Sok orvos, rengeteg ápoló, nővér, műtős, műtőssegéd, beteghordó, mentőtiszt van, akinek van tetoválása és nem kicsik, pláne nem takarható helyen. Persze sok van, akinek nincs. Nem feltétlen a hiányszakma miatt fogadják el. Kezd végre nyiltabb lenni a rendszer, ahol a jó munkaerő többet ér, mint a kinézet. Épp ezért van, hogy a magánszektorban is sokkal jobban elfogadják már. Igaz, nem sok magánkórházban voltam, de ott is láttam tetováltakat. Gyógytornászt ismerek állami és nem állami állásban is, és sokuknak van tetoválása. Általában a maradibb, illetve az idősebb réteg az, aki nem toleránja a tetoválást.

Persze ettől függetlenül vannak olyan munkakörök az egészségügyön belül is, ahol annyira nem veszik jó néven a nem takarható, vagy túl extrém helyen levő (fej, kézfej, ujjak, nyak) tetoválást illetve extrémebb testékszert. Sajtóosztály, igazgatóságok, minisztériumfelé a külsőbb, de még egészségügyhez tartozó felsővezetés...stb.

Amennyiben nincs ilyen terved, úgy nyugodtan vágj bele a továbbiakba.

2018. nov. 4. 13:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nemigen!
2018. nov. 4. 16:57
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Ne tedd! Lehet, ha majd felnőttebb leszel, már nem is fog tetszeni.
2018. nov. 4. 16:57
 18/18 anonim válasza:
100%

Szia!

Gyógytornász vagyok, 4 tetoválásom van, abból egy az egyik alkarom. Soha egyik gyakorlaton vagy munkahelyen sem volt ebből problémám, ha rendesen dolgozol, szakmailag felkészült vagy, akkor senki nem fog belekötni szerintem. Akkor okozhat problémát, ha valami más nem tetszik nekik, és kell valami plusz indok, amiért beléd lehet kötni. Ez viszont tetoválás nélkül is simán előfordulhat.

Eddig maximum a páciensem közül az idősebb hölgyek tették szóvá, de ők is csak annyit mondtak, hogy nem gondolták volna, hogy egy ilyen rendes fiatalembernek tetoválása van. Ez is mutatja, hogy sosem a tetoválással van a baj, hanem azzal, aki viseli. Csak annyit tudok tanácsolni neked, hogy legyél te is pozitív példa, és talán pár év múlva meg sem fordul senkinek a fejében az, hogy ez egy negatív sztereotípia része lenne. Takargatnom, elrejtenem soha nem kellett.

2018. nov. 5. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!