Milyen helyre mehetnék el dolgozni bölcsész (történelem-magyar alapszakos) diplomával?
Azt hiszem, tanároknak már nem kell tanári diploma, szakirányú is elég, szóval tanítani elmehetsz.
Amúgy talán asszisztens, ügyintéző, szóval olyan irodai, amihez nem kell kifejezetten szakmai ismeret egy adott területen... Ügyfélszolgálat, recepció...
Egyszer beszélgettem valakivel, aki talán filozófia, vagy valami hasonló bölcsész diplomával rendelkezett, ő azt hiszem, termékleírásokat vagy használat utasításokat írt műszaki termékekhez.
Szóval óriási mázlival találhatsz valamit, de nem hiszem, hogy a szakmádhoz közel bármilyen értelmes lehetőséged lenne.
Ha szorgalmas és tehetséges vagy akkor elég sok helyre, de én javasolnám, hogy mindenképp csinálj egy MA-t, mert a BA önmagában nem elég (ez nem csak a btk-ra vonatkozik).
De mehetsz múzeumba dolgozni, színházba, újságíró is lehetsz, kulturális PR/businessel is foglalkozhatsz, könyvesboltokban is lehet ezzel jó állást szerezni, de levéltárakba/könyvtárakba is mehetsz (nem feltétlenül könvytárosnak).
Én azt mondanám, hogyha ezt szeretnéd tanulni, akkor tanuld ezt. Ha ügyes/szorgalmas/tehetséges vagy, akkor úgyis megtalálod a helyedet. Sőt, lehetsz akár kutató is, ha van egy téma ami foglalkoztat, s új perspektívát tudnál vele megnyitni.
Én csak azt sajnálom, hogy 2018-ban még itt tart a magyar társadalom, hogy még mindig lebüfészakkozák a btk-s szakokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!