Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tudsz ajánlani nekem egy jó...

Tudsz ajánlani nekem egy jó foglalkozást?

Figyelt kérdés

Pályáját elhagyni kívánó tanító vagyok. 5 éve tanítok, de szeretnék valami másba kezdeni. Érték a számítógéphez, szeretek adminisztratív tevékenységet végezni. Alkalmazkodó típus vagyok és vevő vagyok az újra. Angolul közép szinten tudok beszélni.

Esetleg aki tanító vagy tanár volt és elhagyta a pályát, ti milyen munkába fogtatok?

2018. okt. 17. 17:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezek alapján valami irodai munkát tudnál keresni, vagy bármit, amihez nem szükséges külön képesítés vagy szakma. Érdemes lenne tanulnod valami mást, ami érdekel. Az se baj, ha az angolodat fejleszted és tanulsz még mellé más nyelvet.

Több tanár ismerősöm is van akik már dolgoztak iskolán kívül is.

Nyelvszakos tanárok elhelyezkedtek multi cégeknél ahol fontos volt a jó nyelvtudás, otthon is tartottak magán órákat, sokuk nyelviskolába ment tanítani, mert ott jobban kerestek.

Testnevelés szakos tanárok edzőként tartottak sport foglalkozásokat, de ők mind kerestek más munkát is mellé, mert kizárólag ebből nem tudtak volna megélni.

Történelem szakos tanárt is ismerek aki múzeumoknak dolgozott és régészeti ásatásokon is részt vett.

Ezeken a példákon kívül nem tudtak a szakmájukhoz közel álló munkakörben elhelyezkedni. Tanultak valami mást.

2018. okt. 17. 17:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Tanárszakosok, ha jól beszélnek valamilyen idegen nyelven, multinál szoktak feltűnni egyszerű, betanított irodai tintanyaló munkakörben. Diplomájuk van, tehát mehetnek irodába, de mivel értékelhető szaktudásuk nincs, csak az adminisztrátori vagy asszisztensi munkák maradnak nekik. Rá kell feküdni még jobban az angolra és akkor van esélyed. Sajnos ha nem tanulsz mellette mást, jobb nem fog jutni, mert a tanítói diploma és az ott megszerzett tapasztalat a versenyszférában semmit sem ér.
2018. okt. 17. 18:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem specializálódtok? Diszes gyerekekre, akár magán úton. Ezer kézzel kapkodnak például olyanokért akik az angolt pl. diszes speciális módszerekkel tanítják, és vagy 5x pénzt tudnátok keresni magánúton, mint egy mezei adminisztátorként..
2018. okt. 17. 18:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Én nem szeretnék specializálódni. Az egész szakmából kiábrándultam. Sajnos az iskolán keresztül látom, hogy hova tart a világ (rendszer, szülők, gyerekek, kollégák, fizetés). És csalódott vagyok. Nyugodt munkát szeretnék és nem úgy tölteni az éjszakáimat, hogy álmatlanul forgolódok egy-egy fegyelmezettlen gyerek, portfólió vagy szülői konfliktus miatt. Tudom, hogy minden pályának vannak buktatói, de rengeteg energiámat felemészti és nincs sok sikerélményem.
2018. okt. 17. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!