Mit lehet tenni a kollégával, aki a felmondási ideje alatt nem hajlandó elvégezni rendesen a munkáját, alibizik, beszélget és csak a feszültséget csinálja?
Nagyon elkezdtetek lovagolni ezen a kártérítés dolgon, holott az alkérdésemben főképp arról volt szó, hogy jár-e segély annak, akit rendkívülivel küldenek el. Tehát az akkor nem jár.
De viszont akkor ezek szerint ha mondjuk van egy új munkahely, amivel le van fixálva, hogy kezdek a jövő héten, de viszont a jelenlegi helyemen a főnök g*c*zik a felmondási idővel, akkor nyugodtan megtehetem, hogy valami égbekiáltó cselekedettel (mint a részegen bemenés) kirúgatom magamat. Semmi következmény nem lesz, és így időben tudok kezdeni az új helyen.
"kkor nyugodtan megtehetem, hogy valami égbekiáltó cselekedettel (mint a részegen bemenés) kirúgatom magamat.“
Túlpörgeted. Semmifée részegeskedés meg égbekiáltó cselekmény nem kell. Odamész a főnökhöz és megmondod (MONDOD és nem KÉRED!!!!) hogy kezdesz másutt és holnaptól nem jössz.
Kész.
Csináljon amit akar, fejre is állhat de te akkor se jössz. Kész ennyi.
Úgyse tud semmit a világon tenni. Semmit. Tudna esetleg évek és polgári peres eljárás után-ha megnyeri... nem fog belemenni annyit nem ér az egész.
Eljössz és kész. Semmit se tehet.
"kilépőpapírokat, kiskönyvet meg ilyesmiket kell megkapnod ahhoz, hogy másutt kezdhess. Vagy már nem?
„
1. Rég nem.... uramisten .... józan paraszti ész. Már miért kéne KILÉPŐPAPÍR könyörgöm??? Hm? MIért? és ha én maradok a régi helyen de az új helyen is állást kezdek? mert? miért ne??
Mi van ha az egyik helyen 8-16ig vagyok a másikon meg részidőben 18-20-ig? Akkor miért is kéne kilépni az egyikről hogy a másikba belépjek?? Elemi logika...
(másik kérdés.... józan paraszti ész.... és ha én még életemben nem dolgoztam akkor milyen kilépőket viszek az „új“ helyre? Honnan és mit is vinnék...)
2. Attól hogy én felmondási idő helyett nem megyek be egyszerűen a melóhelsre még a kilépőket ugyanúgy meg kell kapjam. Semmi össszefüggés a kettő között. Én nem mentem be a felmondási idő alatt ez simán peralap lehet (akkor irány a bíróság kedves munkáltató!!) de ETTŐL függetlenül minden kilépőmet és pénzt meg kell kapjak. Összefüggés a kettő között semmi. A munkáltató nem „állhat bosszút“ úgy hogy józsi nem jött be a felmondási idő alatt hát én meg bosszúból jól nem adom neki oda a kilépőket.... ez nem így működik.
OMMF bejelentés és a munkáltatót 200.000-1M közti összegre bírságolják majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!