Miért panaszkodik a kollégám hogy semmire sem elég a fizetése, miközben hülyeségekre költi el?
Saját viselkedésére nem lát rá, ha van pénz akkor gyorsan elkölti, utána meg panaszkodik. Hasonló mentalitással rendelkező embert én is ismertem, miközben szórta a pénzt, mindig panaszkodott, szidta azokat, akiknek "bezzeg jól megy", "csak tudná miből megy olyan jól másoknak", fizetését meg pár nap alatt elköltötte, státuszszimbólumnak számító dolgokra.
Bár lehet ezesetben illető nem teljes fizetését költi el, de a "szórja a pénzt" és nem lát rá saját viselkedésére itt is helytálló szerintem.
Lehet, hogy a családja is ezt csinálja. Vannak ilyen emberek, akiknek a világ pénze sem lenne elég, és persze problémáznak is miatta.
Gondolom, a kérdezőt sem zavarná, hogy mire költi a kollégája a pénzét, ha mellette nem nyafogna állandóan, hogy kevés.
Nekem a rlégi barátnőm volt ilyen. Havi X ezret kapott kézhez. A szüleinél élt, a szülei etették, mégis nulla ft maradt meg a fizetéséből hó végére.
Notóriusan járta a ruhaboltokat, vett táskákat, ékszereket, szuveníreket, játékokat. Járt szórakozni és méregdrága koktélokat rendelt. Állandóan utazgatott és volt, hogy olyyanokért vizetett, hogy lefényképezzék egy sassal a kezén vagy hasonlók.
Ez így nem is baj - de hogy ezek után panaszkodott és mindig úgy költötte a pénzt, hogy előtte panaszkodott hogy most már tényleg aligmaradt pénze...
Nem mindig szeretett a szüleinél lakni, albérletet drágának találta, saját lakást akart, de hitelt nem akart felvenni. Javasoltam, hogy havonta csak kissebb mennyiséget költsön magára és a többit kösse le, de mindig jött, hogy neki kell a feltöltődés, mert az emberek undokok vele és elszívják amúgy is az energiáját és hogy ez a kényeztetés kijár neki.
A végén ráhagytam. Már évek óta nem barátkozunk, nem tudom mi lehet vele, de szerintem ezt az életmódot nem hagyta fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!