Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ennyire retteg mindenki?

Ennyire retteg mindenki?

Figyelt kérdés
A héten táppénzre mentem betegség miatt. Miután pénteken visszamentem dolgozni, a kollégáim azt mondták hogy komoly bátorság ez, hogy 22 évesen 4 hónapnyi munkaviszony után el merek menni akár 4 napra is táppénzre. Mert vannak kollégák akik 3-4-5 éve itt dolgoznak (velem egy korúak) és SOHA nem mentek betegállományba mert az sokba van a cégnek, inkább szabit vettek ki ha valami bajuk volt. Kisebb cég vagyunk, kb. 60-an dolgoznak itt... Később említettem az esetet egy haveromnak is, kiderült hogy ő ugyan egy multinál van, de 2,5 év alatt ő sem volt táppénzen soha. Most ezzel nagyon elástam magam? Ennyire benne van még az emberekben ez a kommunista gondolkodás hogy betegség nincs csak a munka?
2018. okt. 7. 15:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
7%

10

Nem durva: életemben nem voltam betegszabadságon. 12 éve dolgozom, és soha nem voltam beteg. Ilyen is van.

2018. okt. 7. 15:52
 12/18 anonim ***** válasza:
91%

2 éve dolgozom, eddig egyszer sem voltam beteg, hogy táppénzre kellett volna mennem DE ettől függetlenül voltam, méghozzá a három hónapos próbaidőm letelte után 2 hónappal elmentem orvoshoz és kiírattam magam egy hét táppénzre :D

Most is megtenném csak később össze vesztem az orvosommal lol. Emiatt nem rúghatnak ki, aki ettől fél az bolond. + nekem egy munkahely sem ér annyit, hogy kiégjek, szétdolgozzam az agyam.. egészségükre azoknak akik még betegen is inkább bemennek dolgozni :D sose néztem a cég érdekeit, hogy jaj bevételtől esnek el. Ki nem sz.arja le? Ők se nézik az én érdekeimet, nem korrektek, akkor mit nyalizzak? Bármikor találok másik munkahelyet, nem zavarma ha kirúgnának.

24F

2018. okt. 7. 16:20
 13/18 anonim ***** válasza:
76%
Olyan nincs, hogy azonnal kirúgnak, mert elmentél táppénre. Ahogy táppénz alatt sem rúghatnak ki. Aki ilyenektől parázik, az drasztikus mértékben tájékozatlan.
2018. okt. 7. 17:34
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad hogy mivel mentél táppénzre, de sejtésem szerint neked azért kellett mert más meg nem ment el és megfertőzött. Na ez az ami engem jobban kiakaszt, fel is tettem egy kérdésem tegnap. https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..
2018. okt. 7. 19:37
 15/18 anonim ***** válasza:
En kb ket napot dolgoztam az uj helyen, aztan beteg lettem es elmentem tappenzre kb 4 napra, es azota is ott dolgozom. Nagyjabol minden masodik heten van valaki tappenzen. Aki nem akar elmenni, az csak azert nem, mert nem akar kevesebb fizetest, mert draga az alberlet neki, stb... Senkitol nem hallottam meg, hogy felne elmenni, mert megharagudnak ra.
2018. okt. 8. 10:36
 16/18 anonim ***** válasza:
62%
Munkahely válogatja. Van, ahol sajnos elvárják, hogy lábon hord ki a betegséget, akkor is ha taknyod és nyálad egybefolyik. Igen, még mindig kommunista gondolkodásúak az emberek.
2018. okt. 8. 10:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Barátnőmnekba munkahelyén azt mondták két nap betegszabira, hogy ne irassa ki magát, majd ledolgozza, mert így többet kap.

Nálam felhívott a főnök, a hr es meg munkatársam is, hogy pihenjek, gyógyuljak és menjek mikor jól vagyok. Egy fél szó vagy utalás sem volt rá, hogy én miért mentem táppénzre. Ez szerintem munkahelyfüggő.

2018. okt. 9. 06:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Táppénz idején a munkáltatónak nem kell járulékot fizetni utánad, csak a táppénzed harmadát. Amúgy meg mindenkinek jár 15 nap betegszabadság, szóval orvosi igazolás ellenében arra is küldhet.

Nem értem miért jó aza főnöknek, hogy egy beteg félerővel se dolgozó ember lefertőz másik 4et, akik szintén nem lesznek produktív, és akkor ül 5 beteg ember, akik munkában kitesznek 2-t. Ahelyett hogy elküldené a beteget pár napra gyógyulni és marad 4 teljes embere dolgozni. Ráadásul, ha mind beteg egymást fertőzik oda-vissza.

2018. okt. 10. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!