Minek lehet örülni a 21. század kapitalista rendszerében?
A pénznek? A karriernek? Egy háznak? Egy autónak? Anyagi javaknak?
Pusztán ennyi opciója van az embernek?

Miért, szerinted a pénznek nem lehet örülni? Nem lehet örülni annak, hogy van pénzed, azaz lehetőséged jó minőségű ételeket venni, jó minőségű ellátáshoz jutni, élményeket vásárolni rajta, utazni stb?
Vagy nem lehet örülni a karriernek? Nem lehet élvezni a befektetett munkád gyümölcsét, a sikereket?
Nem lehet örülni egy háznak, ami a sajátod és van biztos fedél a fejed felett, ahova tudsz családot alapítani, barátokat hívni?
Nem lehet örülni egy autónak, ami kényelmi célokat is szolgál és sokkal gyorsabban eljuthatsz vele A-ból B-be, eljárhatsz vele dolgozni?
Ha ezeknek nem lehet örülni, Kérdező, akkor te mondd meg, minek lehet örülni! Nagyon kíváncsi vagyok.

Lehetnek emberi kapcsolataid, barátok, barátnő, rokonok. Kimehetsz a természetbe, vagy bejárhatod a várost ahol laksz. Rengeteg ingyenes program van mindenfelé.
De az első válaszolónak is igaza van, mert vannak nagyon jó ingyenes játékok a neten, zenét hallgathatsz a neten szintén ingyen és a sorozatok nagyrésze is fent van a világhálón.
Az, hogy te boldogtalan vagy, nem a rendszer hibája, hanem a tiéd
3
Én nem látok semmi különöset bele a pénzbe, anyagi javakba. Lehet csak én vagyok így ezzel de ez van.
Szerintem üres, jelentéktelen dolgok mind.
Egy igaz szerelem, barátság, élmények, felfedezés sokkal többet ér. Csak hát manapság nehéz ilyesmiket találni mert mindenki a pézhajhászással van elfoglalva és más nem igazán érdekli.

IGen és miből szerzel élményeket?
Miből mentek el egy hangulatos étterembe?
Miből vesztek finom kaját?
Miből mentek sportolni?
Miből leszel vonzó?
Miből veszel ruhát?
Miből utazol?
Ezen elgondolkodtál már?

Nem tudom, lehet csak én vagyok ilyen furcsa, de nekem sikerült a karrier mellett szerelmet is találnom és barátaim is vannak.
Az egyik nem zárja ki a másikat, de akinek csak az egyik jön össze, az tapasztalataim szerint szívesen kicsinyíti le a másikat, hogy ne tűnjön olyan lúzernek.

Így van 7-es.
Ez a szegénység mindset VAGY VAGY elv.
Miért ne lehetne IS-IS?
Kimondja ezt ki?
Ezzel csak a sikertelen emberek takaróznak akiknek nem sikerült semmit se elérni.
7,8
Ó menjetek már kis karrierista, munkamániás robotok.
Van jobb dolog is mint a pénzt hajhászni csak manapság le van értékelve minden ami elvi, erkölcsi, érzelmi kerdés lúzerség színvonalára. Szerintem a lúzerek azok akik elhisznek mindent amit mondanak és csak csinálnak mindent úgy ahogy “kell”.
A sikerességet nem csak pénzben lehet mérni, vagy nem csak abban hogy hány beosztottad van. Ezek a dzsungel törvényei és mint olyanok állati mivoltunkta emlékeztetnek inkább. És szeretek inkább szélsőségesen emberi irányba elmenni, magam mögött hagyva az állatokat, agyhalottakat, IQ-hiányosokat, ítélkezőket.
Igenis az a magasabb szint amikor az ember valamilyen meggyőződésből, nemesebb cél érdekében cselekszik, nem pusztán a haszonszerzés, pénzbeni jutalomért. Vanak ilyen emberek is, de ezek nem túl gazdagok mégis emberi mivoltukkal az összes milliárdost zsebre vágnák akik az adakozast, alapítványokat is csak a személyes image építése miatt teszik.

Tehàt nincsen cèlod.
Mondjuk a kèrdèseimre vàlaszolhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!