Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mikor lépünk már tovább a 16....

Mikor lépünk már tovább a 16. század irányából?

Figyelt kérdés

Nap mint nap hallom, hogy valakit milyen sérelem ért mert idős, vagy mert kisebbségi, stb.

OK. ezt megértem.

De amikor a nőkről van szó, akkor már mindenki átesik 500 évvel későbbre.

Nap mint nap tapasztalom, hogy egy-egy munkában egy pasi kerül be helyettem, (akinek kevesebb a végezettsége), és NEM egy helyen közlik velem állásinterjún, hogy hát jobban nézne ki, ha férfit vennének fel.

Tehát nincs üldözési mániám, vagy hasonlók.

Meddig lesz ez még így?

Nyugati országokban már mindenki felvilágosodott, így nem néznek ki egy buszvezető, egy biztonsági őr, egy rendőr, egy boncmester, egy kutyakiképző, egy cégvezető, egy stb. nőt.

Nálunk miért van ez???????????

2013. nov. 27. 18:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
39%
mert a férfiaknak még mindig jobb a műszaki érzéke, még mindig nagyobb az állóképessége, és jobban érzik az autót, meg sorolhatnám, amely munkákhoz meg pont ez kell, jóhogy inkább férfit választanak
2013. nov. 27. 18:55
 2/15 anonim ***** válasza:
55%

Törvények miatt van így, mert amíg egy szülési szabadságon lévő nőt nem lehet kirúgni és a pozícióját fenn kell tartani amíg vissza nem jön, majd ugyanolyan fizetésemelést adni neki mintha a szülési szabadságot végigdolgozta volna mint a férfiak, addig inkább fel se veszik őket.

Értelemszerűen a cégvezető érdeke az hogy olyan munkaerőt vegyen föl aki dolgozni is fog és lehet rá számítani.

2013. nov. 27. 19:03
 3/15 anonim válasza:
88%

Mert mi nagy keresztény konzervatív ország vagyunk:D

amúgy nézz csak szét alapból az emberek között: mindenhol a konzervatív begyöpösödöttséget látod, ha meg egy fiatal a nyugat irányába kacsingat, akkor az rögtön hazaáruló meg erkölcstelen világot akarja (tisztelet a kivételnek az idősebb korosztályból aki nem szajkózza ezt a badarságot. Szóval ne csodálkozzunk, amíg az emberek nem változnak, addig a társadalom/államszervezet se fog...

2013. nov. 27. 19:22
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
egyetértek az utolsóval
2013. nov. 27. 19:37
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Emberség és megértés kell, nem újabb, újabb és újabb, főként betarthatatlan és/vagy betartathatatlan törvények gyártása (bekiabálós szavaztatással, képviselők, érted!). És a megértés azt is jelenti, hogy saját magát megérti az ember. Mire vagyok jó, mire nem. Vagy az általad vázolt esetekben talán: kinek vagyok rokona és kinek nem.
2013. nov. 27. 19:44
 6/15 anonim ***** válasza:
71%

"mert a férfiaknak még mindig jobb a műszaki érzéke, még mindig nagyobb az állóképessége, és jobban érzik az autót"

Igen, ez tipikusan amolyan begyöpösödött, előítéletes hozzáállás, amivel oly sok helyen találkozni.

Oké, a műszaki érzéke, vagy inkább a műszaki érdeklődése ÁLTALÁBAN a egy férfinek nagyobb, mint a legtöbb nőnek. Érzed a különbséget? Általában. Tudod, mit jelent ez a szó? Azt jelenti, hogy sokszor így van, de nem mindig. Azaz pont azt jelenti, hogy hibás a "férfi jobb lenne" elv. (Gy.k.: felvilágosult helyen nem a nemét nézik, hanem a hozzáértését.)

Jobb az állóképessége? Megint nem kéne általánosítani. Ráadásul ez legfeljebb a kemény fizikai munkánál lehet egyedül érv, más munkaköröknél nem.

Jobban tud autót vezetni? Vagy nem. Elég csak megnézni, hogy az autóbalesetet OKOZÓ gépkocsivezetők körében is bőven vannak férfiak.

De nem részletezem, a konzekvencia annyi, hogy bizony nagyon sokszor nem a munkakörre való alkalmasság alapján születik döntés. Aztán persze a hozzád hasonlóak úgyis kitalálnak valami nagyon átlátszó, de hangzatos érvet, ami mögött rendszerint nem valódi indokok, hanem a már ismert középkori stílusú sztereotípia.

Vagy egyszerűen sérti az "önérzetét", hogy egy nő is el tudja végezni ugyanazt a munkát (netán okosabb is nála), és ezért akar inkább férfit. Magyarország meg amúgy is a beteges konzervativizmusáról híres, legalább is azokban a dolgokban, ahol amúgy fejlődni lehetne/kéne.

2013. nov. 27. 20:27
 7/15 A kérdező kommentje:

"műszaki érzéke, még mindig nagyobb az állóképessége, és jobban érzik az autót"

Már bocs, de ez egyáltalán nem így van!!!!

Az lehet, hogy kis korában a fiú az apukának segít, mert ez a divat, míg a lány az anyukának, így nagyságrendekkel több az előnye a fiúnak mint a lánynak.

Aztán egy fiútól elvárják, hogy mérnök legyen egy nőtől, hogy óvó néni vagy hasonlók, de ez még mindig a kőkor.

Én kis koromban legoztam, meg matchbox-oztam, meg még sokáig sorolhatnám.

Kenem-vágom a matekot a fizikát, már általánosban is sokkal minden fiú felett álltam, és nem értettem, és most sem értem, miért "fiús" vagy "lányos" egy tantárgy, egy állás.

Elsőre és hibapont nélkül csináltam meg a B-t a C-t a D-t és még sokáig sorolhatnám, miközben nagyrészt fiú csoporttársaim csak bukdácsoltak, és 2-3-ra épp hogy meglett a KRESZ-ük.

A gyakorlat is simán ment, holott SOHA nem volt sem a családban sem a rokonságban kocsi, így első alkalomkor még azt sem tudtam hol az alaktörlő, vagy az index kapcsolója.

Nem feküdtem le egyetlen "oktatóval" (már ha annak lehet őket nevezni) vagy vizsgabiztossal a siker érdekében, nem volt boríték vagy hasonlók.

És félreértés ne essék nem vagyok fiús kinézetű, nem beszélek úgy mint egy paraszt, nem káromkodom, normálisan úgy élek mint bármelyik másik csinos magára adó, párkapcsolatban élő nő.

2013. nov. 27. 20:38
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Nézz be a gyerekvállalás témakörbe. Egymásnak osztogatják a tanácsot, hogy hogyan verjék át a munkáltatót. Pl. terhesen felveteti magát valahova, aztán a próbaidő lejárta utáni első napon bejelenti, hogy terhes, aztán szül egyet, otthon van 2 és fél évet, aztán szül mégegyet, szóval összessen vagy hat évet otthon van. Mikor valaki rájuk szól, hogy ez azért elég gusztustalan viselkedés, akkor meg kiakadnak, hogy a sz*r munkáltatók meg is érdemlik, mert szemét az összes. Aztán esetleg méltóztatnak dolgozni is menni, akkor meg azon sírnak-rínak, hogy mi az, hogy nem lehetnek táppénzen a gyerekkel olyan havi 2-3 hetet. Erre is volt nem egy példa itt az oldalon.

Egy kisebb cég vagy mondjuk egy 2-3 alkalmazottal működő bolt hogy tudna így megmaradni?

2013. nov. 28. 12:00
 9/15 anonim ***** válasza:

Azért addig már csak el kéne jutni, hogy igenis jobbak a fickók térlátásban, komplex működések átlátásában, okfejtések felépítésében és megértésében, és igenis jobbak a hölgyek multitaszkingban, szimpátia-keltésben (ez maga a marketing), tanításban, türelemben, "megérzésekben" (a logikán bőven túlmutató, intuitív éleslátásban), emberismeretben... Mindkét oldalon lehetne sorolni, nem vagyunk egyenruhás klónsereg, és kétfélék vagyunk nagy vonalakban is, ennyit kellene megérteni.

A cél nem az egyenlőre kalapálás, csak az egyenlő esélyek megteremtése volna nagyon szükséges ahhoz, hogy embernek lehessen hívni ezt a nagy, bamba tömeget végre.

2013. nov. 28. 14:47
 10/15 A kérdező kommentje:

"Azért addig már csak el kéne jutni, hogy igenis jobbak a fickók térlátásban, komplex működések átlátásában, okfejtések felépítésében és megértésében, és igenis jobbak a hölgyek multitaszkingban, szimpátia-keltésben..."

Nem!

Ez csak egy olyan tévhit, mint pl. hogy a szőke nők buták, vagy hogy minden cigány lop, stb!

Persze van igazság is közte, de ez egy általánosítás!

Saját magának és másnak is bemagyarázza, hogy: buta szőke vagyok, vagy hogy: nő vagyok nem tudok vezetni, vagy hogy: sötét a bőröm akkor menjek lopni, stb, stb, stb!

Nem mondtam, hogy legyünk klónok, vagy bármi más robotok, mert akkor 2 féle robot lenne a világon, az egyikek a "nők" a másikak a "férfiak".

A terhes dolog tényleg ki....ás, azoktól a nőktől akik így visszaélnek a dologgal!

De nem minden nő ilyen!

Egyébként ezt simán ki lehetne védeni.

Pl. az első munkanapon aláírathatnának egy szerződést a nővel (persze ha törvény is engedné), hogy mondjuk legalább 4 évig nem lesz terhes. Ha igen, akkor viszlát!

Illetve arra is gondolni kéne, hogy valamikor terhes kell, hogy legyen különben kihal az emberiség.

Az a baj, hogy mindig mindenki általánosít, és a saját hibáját, hiányosságát próbálja leplezni azzal, hogy a másikat kineveti, csúfolja, gúnyolja.

Most ha az út szélén áll pár rossz lány, akkor minden nő qva?

Ha van olyan férfi aki veri a feleségét, akkor minden férj, szemét és rossz?

Mint ahogy írtam, egyes nyugati országokban nincs ekkora megkülönböztetés.

Miért?

Ott nem lehet terhes egy nő?

Ott van térlátása a nőnek míg Magyarországon nincs?

Nem.

Ott sokkalta emberségesebbek az emberek, minden tekintetben.

Míg nálunk az van, hogy miként tegyünk keresztbe a másiknak, ha az én tehenem megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is, inkább átmegyünk az utca túl oldalára, mintsem, hogy köszönjünk egy ismerősnek, és még sokáig sorolhatnám.

2013. nov. 28. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!