Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mikor lépünk már tovább a 16....

Mikor lépünk már tovább a 16. század irányából?

Figyelt kérdés

Nap mint nap hallom, hogy valakit milyen sérelem ért mert idős, vagy mert kisebbségi, stb.

OK. ezt megértem.

De amikor a nőkről van szó, akkor már mindenki átesik 500 évvel későbbre.

Nap mint nap tapasztalom, hogy egy-egy munkában egy pasi kerül be helyettem, (akinek kevesebb a végezettsége), és NEM egy helyen közlik velem állásinterjún, hogy hát jobban nézne ki, ha férfit vennének fel.

Tehát nincs üldözési mániám, vagy hasonlók.

Meddig lesz ez még így?

Nyugati országokban már mindenki felvilágosodott, így nem néznek ki egy buszvezető, egy biztonsági őr, egy rendőr, egy boncmester, egy kutyakiképző, egy cégvezető, egy stb. nőt.

Nálunk miért van ez???????????

2013. nov. 27. 18:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én írtam a választ az össze-vissza sumákoló hölgyeményekről. Nem azt mondom, hogy de jó, hogy általánosítanak, de ha nekem lenne cégem, én sem biztos, hogy szeretnék ilyen kockázatot vállalni. Főleg nem Magyarországon, ahol a gazdasági helyzet nem a legfantasztikusabb. Tudod ki szeretné kockéztatni a saját családja megélhetését.

Nyilván van olyan nő, aki ilyet sosem játszana el (pl. én, mert nem szertnék gyereket, valószínűleg soha), de ezt nem lehet előre tudni.

Azt kellene megérteni, hogy nyugaton egyszerűen más a gazdasági helyzet. Én Svédországban élek, szóval tapasztalom. Itt konkrétan simán ki sem rúghatnak egy alkalmazottat, szóval itt bevett szokás az, hogy ha valakitől meg akarnak szabadulni, akkor felvesznek egy hivatásos b*sztatót, aki addig piszkálja az illetőt, amíg az önként el nem megy, mert annyira kikészül. Azért ennek a rendszernek is van hibája, nem kell úgy tenni, mintha nem lenne.

2013. nov. 28. 19:58
 12/15 A kérdező kommentje:

"akkor felvesznek egy hivatásos b*sztatót, aki addig piszkálja az illetőt, amíg az önként el nem megy"

Nem rossz ötlet. :) Bár ezzel is lehet visszaélni.

2013. nov. 28. 20:03
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
Nyugaton eléggé divat lett az, hogy apuka marad otthon a babával pár hónapig, a nő pedig vissza megy dolgozni, és ezt felváltva csinálják. Kár, hogy itt Mo.-n még nem jött be ez a rendszer; itt a gyereknevelés a "nő dolga", holott apja is csak 1 van. Pedig nekem szimpatikusabb hozzáállás, hogy mindenki ugyanúgy kiveszi a részét. De hol van Mo. még ettől...
2013. nov. 30. 13:19
 14/15 A kérdező kommentje:

" apuka marad otthon a babával pár hónapig"

Ez nagyon jól hangzik! Bár nem vagyok anyuka, de sajnos sokaktól hallom, hogy az "apukának" csak az a szerepe a gyereknevelésben, hogy ajándékokat vesz, meg fényképezgeti a gyereket.

Akármi van, pl, éhes vagy szomjas a gyerek, akkor megy oda apukához, és apuka megy egyből szól neki, hogy kérj anyutól!

Pedig szerintem ha egy gyereket ketten vállaltak, akkor igenis mindenben osztozzanak. A jóban és a rosszban is!

2013. nov. 30. 17:41
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem bolond, aki lemarad a legszebb részekről. Kár, hogy tömegjelenség ez nálunk, nem tudom, mit tehetnénk...
2013. nov. 30. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!