Milyen volt a mindennapi élet a 18. századi Angliában?
Történelemkönyvem nekem is volt, nem háborúkra és a nagy eseményekre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogyan élt egy hétköznapi, NEM nemes ember 1700-1740 között kb,( a század eleje érdekelne) kifejezetten Angliában. Milyenek voltak a családok, a települések, a férfi-női szerepek, gyerekvállalási szokások, mikor házasodtak, foglalkozások, ruházkodás, egyáltalán az egész attitűd... Nagyon fontos lenne, remélem tudtok segíteni.
19/L
Szarul éltek. Túlnyomó többség még nem a városban, hanem vidéken lakott, mivel az ipari forradalom előtti időszakot kérdezed. A bekerítések már javában folytak, gondolom, arról tudod mi az, tanultad az érettségire...
De egyébként Google?
Ne adj isten egy KÖNYV elolvasása a témában...? Elolvashatod egy korabeli író regényét, Dickens pl. egy századdal később élt, de az alsóbb néprétegek helyzete attól még nem változott sokat.
Tessék: [link]
Ingyen és bérmentve, a karosszékből elérhető.
Ha valami konkrétabbra vágysz, akkor a könyvtárat tudom javasolni, a történelmi, vagy a társadalomtörténeti (!!!) ez a neve ugyanis, részleget.
Hogy lehet valaki ilyen tehetetlen 19 évesen...? Ja és ne gyere azzal légy szíves, hogy nem piszkálódást szerettél volna, mikor kiírtad a kérdést, mert ez azért már a lustaság csúcsfoka, amit csinálsz... Remélem, nem a felsőoktatásban tanulsz... Ez nem több, mint színtiszta lustaság, gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!