Nálatok is gyakori eset, hogy a gyermektelenek irigyek a családosokra?
Én nem irigykedem a gyermektelenekre, de nem is nézem le azt aki nem akar gyereket, mint sokan mások. 23 éves vagyok, 1 éves gyerekem van. Nem jár sok lemondással számomra. Persze nem így terveztem volna, de így jött össze, és nem cserélném el a nyugodz rohanásmentes gondtalan életért.
Viszont egy kapcsolat a gyerek után akkor megy tönkre ha ezt a felek hagyják. Egy kapcsolatért dolgozni kell azután is hogy gyerek van, nem lesz önmagától jó..
Az irigy a gyerekesekre aki akart gyereket, de nem jött össze.
Aki nem szeretne gyereket az nem irigykedik :)
Én is inkább a fordítottját tapasztalom. Sokszor hallom, hogy "mert ti megtehetitek", hogy beülünk a párommal este koktélozni, hogy elutazunk egy hosszú hétvégére, hogy tovább maradunk bent dolgozni, mert nincsen gyerek. Valóban nagyobb a szabadság és több a pihenés, mintha gyerekünk lenne. Mivel nem is szeretnénk, ezért nem irigykedünk azokra, akiknek van. Miért tennénk? A saját döntésünk volt, hogy nem vállalunk.
De szerintem a gyerekeseknél is ritka az, hogy aki gyereket vállal, megbánja. A gyerek nemcsak gond, hanem öröm is. Sok szülőtől hallottam már, hogy bár szép és egyszerű a gyerekmentes élet, semmi pénzért nem cserélné el a családjáért.
Kedves Kérdező és Hozzászólók!
Azzal szeretném kezdeni, amit már sokszor, sok válaszban leírtam a korábbi kérdéseknél: "Nem vagyunk egyformák". Ebből adódóan vannak olyanok akik nem szeretnének családot, sajnos vannak olyanok akiknek nem lehet és vannak olyanok, akik már egész korán elkezdik a családalapítást. Nálunk két gyermek van, egy 4,5 éves kisfiú és egy 1 hónapos kislány. Nem látom azt a környezetemen, hogy irigyek lennének, inkább azt, hogy örülnek neki. Viszont nem kizárt, hogy van olyan is köztük, aki szeretne és még nincs neki, de majd a későbbiekben lesz. Szóval nem mondanám gyakori esetnek.( de ez csak az én véleményem )
Engem pl pont irritàl mikor elöadjàk a felszint, mint vmi cukormázt es Egyuttal lesajnálva engem. Mintha csak nekik lenne teljes az életük.
Irritál ez a maszlag es ellent is mond azzal, mikor sajnáltatják magukat nehézsègekben, de legtöbben csak a felszint mutogatják, milyen nagy boldogsàg meg szerelem van aztán de èrdekes, vàlnak.
Ez a felszinnel, külcsinnel valo képmutogatás a másik lesajnálása mellett, az agyamra megy.
19.vagyok.
Talán ezt nézik be irigységnek a családosok mikor nem tudok velük örülni az elöadott cukormázuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!