Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nálatok is gyakori eset, hogy...

Nálatok is gyakori eset, hogy a gyermektelenek irigyek a családosokra?

Figyelt kérdés
2018. szept. 9. 01:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Inkabb forditva. A gyerekes kollegaknak sokkal tobb a problemajuk.
2018. szept. 9. 12:24
 12/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem irigykedek bar a gyermek a legjobb dolog a vilagon de valahogy nem kellene az az elet. Latom a kornyezetemet sajat anyamat amikor kicsik voltunk h mennyire agyon volt hajszolva a reggeli rohanasok az esti vacsi fozes furdetes tanulas stb stb szegeny kb lassan 50 eves volt mire pihenhetett mert vegre kirepultunk a feszekbol az egesz elete a lemondasrol szolt ebbe mi a jo?Szerinte a legszebb dolog a vilagon s megerte en viszont maskepp gondolom pedig evek ota kapcsolatban elek de vhogy nem kell az az elet egyenlore. Sokkal tobb idom marad magamra paromra meg egyatalan pedig havi rendszereseggel kapom az ivet h unoka kell!A kornyezetem ugyszinten miert nincs gyerek? Mikor szulsz? Milyen dolog h nem akartok gyereket? Szal tele a padlas a lekicsinylo megjegyzesekkel igy peldakat latva nem irigylem ezt az eletet. Majd lesz ha ugy erzem itt az ideje egyenlore jo ez igy ahogy van🙂
2018. szept. 10. 19:05
 13/21 anonim válasza:
69%

Én nem irigykedem a gyermektelenekre, de nem is nézem le azt aki nem akar gyereket, mint sokan mások. 23 éves vagyok, 1 éves gyerekem van. Nem jár sok lemondással számomra. Persze nem így terveztem volna, de így jött össze, és nem cserélném el a nyugodz rohanásmentes gondtalan életért.

Viszont egy kapcsolat a gyerek után akkor megy tönkre ha ezt a felek hagyják. Egy kapcsolatért dolgozni kell azután is hogy gyerek van, nem lesz önmagától jó..

2018. szept. 10. 21:53
 14/21 anonim válasza:
49%
Nálunkfele a gyermekesek is irigyek a gyermekesekre. De mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, meg ahogy összejön neki, ne másokért élj, hanem magadért és az esetleges családodért. Egy lányom van, zajlik az élet, nagyon furcsák, üresek a napok, amikor nyáron a nagyszülőknél van egy hetet. Apropó, nem árt, ha vannak odaadó szüleid, ahol a gyerek eltölthet néhány órát vagy napot, ha neked kötelező programod van vagy szórakozni mennél - anélkül sokkal de sokkal nehezebb a gyereknevelés.
2018. szept. 13. 08:33
 15/21 kisspapa válasza:
11%
Az irigység az egoizmusból fakad. Sok esetben egoista felfogás miatt sem vállalnak gyereket. Ezek az emberek sokkal inkább hajlamosak az irigységre. Okot is találnak hozzá, pl több adó visszatérítés a családoknak, parkoló a pláza bejáratához közel, stb.
2018. szept. 14. 06:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Az irigy a gyerekesekre aki akart gyereket, de nem jött össze.

Aki nem szeretne gyereket az nem irigykedik :)

2018. szept. 14. 08:17
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább a fordítottját tapasztalom. Sokszor hallom, hogy "mert ti megtehetitek", hogy beülünk a párommal este koktélozni, hogy elutazunk egy hosszú hétvégére, hogy tovább maradunk bent dolgozni, mert nincsen gyerek. Valóban nagyobb a szabadság és több a pihenés, mintha gyerekünk lenne. Mivel nem is szeretnénk, ezért nem irigykedünk azokra, akiknek van. Miért tennénk? A saját döntésünk volt, hogy nem vállalunk.

De szerintem a gyerekeseknél is ritka az, hogy aki gyereket vállal, megbánja. A gyerek nemcsak gond, hanem öröm is. Sok szülőtől hallottam már, hogy bár szép és egyszerű a gyerekmentes élet, semmi pénzért nem cserélné el a családjáért.

2018. szept. 15. 07:04
 18/21 kriszpo ***** válasza:

Kedves Kérdező és Hozzászólók!

Azzal szeretném kezdeni, amit már sokszor, sok válaszban leírtam a korábbi kérdéseknél: "Nem vagyunk egyformák". Ebből adódóan vannak olyanok akik nem szeretnének családot, sajnos vannak olyanok akiknek nem lehet és vannak olyanok, akik már egész korán elkezdik a családalapítást. Nálunk két gyermek van, egy 4,5 éves kisfiú és egy 1 hónapos kislány. Nem látom azt a környezetemen, hogy irigyek lennének, inkább azt, hogy örülnek neki. Viszont nem kizárt, hogy van olyan is köztük, aki szeretne és még nincs neki, de majd a későbbiekben lesz. Szóval nem mondanám gyakori esetnek.( de ez csak az én véleményem )

2018. szept. 15. 17:27
 19/21 anonim ***** válasza:

Engem pl pont irritàl mikor elöadjàk a felszint, mint vmi cukormázt es Egyuttal lesajnálva engem. Mintha csak nekik lenne teljes az életük.

Irritál ez a maszlag es ellent is mond azzal, mikor sajnáltatják magukat nehézsègekben, de legtöbben csak a felszint mutogatják, milyen nagy boldogsàg meg szerelem van aztán de èrdekes, vàlnak.

Ez a felszinnel, külcsinnel valo képmutogatás a másik lesajnálása mellett, az agyamra megy.

2020. ápr. 23. 12:10
 20/21 anonim ***** válasza:

19.vagyok.

Talán ezt nézik be irigységnek a családosok mikor nem tudok velük örülni az elöadott cukormázuknak.

2020. ápr. 23. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!