Mennyire lehet komolyan venni egy olyan munkahelyet, ahol azt sem tudják, mennyi fizetést akarnak adni?
Majd hulyék lesznek emelni, ha látják, hogy kevesebbért is vállalta valaki.
Amúgy meg ne adják ki az infót a titkárnők, meg ne írják bele az álláshirdetésbe, hanem hívjanak be személyes interjúra, és ott a főnökkel beszélek, és ő mondja azt meg, hogy ebből áll a munka, és ennyit tudunk adni. Én meg el tudom dönteni, hogy vállalom-e.
De az milyen, hogy én írjam meg az önéletrajzba, mennyit kérek? Még azt sem tudom, mi az elvárásuk, mi a munka, milyen felelősséggel jár, milyen a munkaidő beosztás, és egyáltalán tudásra megfelelek-e nekik. Ők mit tudnak kínálni, ilyen körülményeket? Míg ezekkel nem vagyunk tisztában, addig hogy lehet bérről beszélni?
Értem én, hogy elvárják, hogy tudjam, mennyit érek. De ha azt mondom, hogy kérek pl. 250000 bruttót legalább, mert tudom, hogy ér ennyit a munkám, ők meg be sem hívnak, mert van aki kevesebbért is vállalná. Közben meg tudom, hogy kábé minimálbérért is vállalnám átmenetileg, mert az is több, mint a 0 bevétel, csak vegyenek fel valahova.
De ha meg beírom a fizetési igénybe a minimálbért, akkor meg lehet azért esek negatív megítélés alá, hogy semmire nem tartom magam. Szóval, mit tanácsoltok, mit írjak? Vagy lehet semmit nem írok, és ha emiatt nem hívnak be a tudásom és a gyakorlatom ellenére, akkor az legyen az ő bajuk is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!