Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen éjszaka dolgozni és...

Milyen éjszaka dolgozni és nappal aludni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy barátommal beszélgettünk erről, hogy vajon milyen lehet éjszaka “élni” és nappal aludni.

Természetesen főleg olyanok véleményére vagyok kíváncsi akik dolgoztak már éjszakai műszakban.

Mennyire megterhelő?

Milyen előnyökkel/hátrányokkal jár?

Át tudtatok állni teljesen az éjszakázásra?

Hogy érzitek/éreztétek magatokat közben?

Ki tudjátok/tudtátok pihenni magatokat ugyanúgy mintha “rendes idő” szerint mennétek aludni?

Mennyit alszotok/aludtatok egy nap kb.?

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. aug. 30. 21:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

Csak érdekességként:

Az ember alapvetően nappali élőlény. Éjszaka aludnia kell, így fejlődtünk ki. Van egy melatonin nevű antioxidáns hormon, ami csak este, sötétben tud termelődni, a legkevesebb fény (főleg kék) már le is állítja a termelést és aznap már nem indul újra. Ennek vannak káros következményei. Ez a hormon gátolja a káros sejtburjánzást. Egerekkel való közvetlen kisírletezéssel is bebizonyították, hogy az éjjel fent lévők közül sokkal több hal bele egy káros sejtburjánzás beindulásába, illetve statisztikailag is kimutatták, hogy az éjjel dolgozó nők esetében el nem hanyagolhatóan nagyobb a daganatok kialakulása. Szóval nem azt modom, hogy öngyilkosság éjjel dolgozni, de hosszú távon nem szabad ebben gondolkodni. Meg amúgy is felborul az ember cirkadián ritmusa, ami miatt az átállásokkor napokat tölt magát rosszul érezve az ember.

Volt olyan időszakom, amikor a hét legalább felét éjszakai üzemmódban töltöttem, de nem volt jó. Az össze-vissza állástól folyamatosan sz.arul érzi magát az ember. Utána délután felkelve is fáradt voltam mindig.

2018. szept. 1. 07:33
 12/12 anonim válasza:
Én szintén meg vagyok halva ha 8 előtt kell felkelnem, melóba átlagban 10-nél előbb soha nem megyek be. Szeretek éjjelezni, akkor tudok legproduktívabban dolgozni is (programozó vagyok), volt egy projektem aminél a munkám túlnyomó részét este 10 és hajnali 5 között csináltam home office-on és sokkal produktívabb voltam, több mindent meggyőztem mint úgy, ha bementem melóba délelőtt. Sokkal nagyobb nyugalom van éjjel, senki nem zavar, csend van. Én nagyon szeretem. Nem is emlékszem mikor mentem aludni hajnali 1-nél előbb, az elmúlt két év során talán háromszor volt ilyen. :D
2019. máj. 9. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!