Meglehetne úgy fordítani a napot, hogy az emberek nappal aludjanak és éjszaka fent legyenek? Be tudna állni erre az emberi szervezet?
Figyelt kérdés
2017. okt. 9. 21:22
1/9 anonim válasza:
Normál körülmények közt nem, mert a hormonok úgy termelődnek, hogy világosban éberek legyünk, sötétben meg álmosak. Végeztek ilyen kísérleteket, de ott lámpákkal helyettesítették a természetes fényt. Ha pl föld alatt mindig egyforma világos lenne, akkor egy idő után beállna a szervezet egy ritmusra, de jól nem éreznénk magunkat tőle.
2/9 Bubuka508 válasza:
Dolgozz egy hétig éjszakai müszakban, majd meglátod, mennyire embernek való az!
3/9 anonim válasza:
nincs mit hozzáfűzni... exact answer
4/9 anonim válasza:
Amikor usankába dolgoztam be távmunkában (programozás), akkor éjszaka volt a meló és nappal alvás. 10 hónapig csináltam. 2 hét alatt hozzászoktam.
Visszaszokni sokkal rosszabb volt. Folyamatosan erőltetnem kellett, hogy lefeküdjek este. Forgolódtam órákat.
Aztán kihagytam egy nap alvást és sikerült ideiglenesen visszaállni.
Utána pedig egyszer nem éjfélkor feküdtem le, hanem hajnal kettőkor...és ismét jött a szenvedés. Nappal álmos voltam, éjjel éber.
Kicsit több, mint egy éve élek már ismét nappal. Éjjel viszont továbbra is sokkal jobban fog az agyam. Olyan problémákat oldok meg este percek alatt, amikkel nappal sokkal több időm elmegy.
5/9 A kérdező kommentje:
2.Válaszoló képzeld el dolgozok is éjszaka méghozzá folyamatos 12-be , ami azt jelenti reggel 7-re érek haza , du. 5-kor buszon vagyok. 3-mat kell menni egyszerre. ;)
2017. okt. 9. 22:07
6/9 anonim válasza:
Hozzá tudsz szokni, nem is kell hozzá sok idő, viszont rendkívül egészségtelen. Azok az emberek, akik mondjuk Finnországban élnek, ahol hónapokig nem jön fel a nap, külön vitaminokat szednek, hogy segítsék a szervezetüket (D vitamint pl csak a napból szerezhetsz, és más vitaminoknak is segít beépülni a szervezetbe a napfény).
7/9 Bihar Valatonon válasza:
Én már kisebb kihagyásokkal évek óta így élek :D
8/9 anonim válasza:
Nekem ez az alap "beállításom". Már gyerekként is szenvedés volt a nyolcas sulikezdés, most rugalmas munkaidőm van, délben kelek és reggel 5-6 felé fekszek le.
9/9 anonim válasza:
8-as, nálam dettó ugyanez, de van, hogy dálben kelek és másnap délig fent vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!