Nekem is jár a 2 nap rendkívüli szabadnap?
Kedves első! Te mit tennél a helyemben? Elmennél dolgozni, hogy utána összeomolj lelkileg ott mindenki előtt? Ráadasul oviban dogoznék, ő is ott dolgozott mielőtt nyugdíjas lett...Neked hogy esne a dolog?
3. Köszönöm!
Nem jár. És ez erős túlzás is.
Nekem is halt meg nagyszülőm. Nem a páromé. Imádtam, de ugyanúgy dolgoztam, csak a temetés napján nem dolgoztam. Otthon kisírtam magam. A munkahelyen meg csináltam a dolgomat. És mindenki más is így csinálja. A két nap azért van a közeli hozzátartozónak, hogy legyen idő intézni a temetéssel kapcsolatos ügyeket.
Ha házasok vagytok, akkor Neked is jár a 2 nap.
Közeli hozzátartozónak számít a házastárs, az egyenes ági rokon, a házastárs egyenes ági rokona, az örökbe fogadott, mostoha és nevelt gyermek, az örökbe fogadó, a mostoha és a nevelőszülő, a testvér, valamint az élettárs minősülnek. Ha tehát a férjnek meghalt a nagypapája, a feleségnek is jár a szabadság.
Egy összeomlással kezdeni az tuti nem jó ómen. Látják, hogy idegileg labilis vagy, az meg legeslegkevésbé a gyerekeknek jó, leginkább éppen nekik árt.
Amúgy szerintem valamennyit - véleményem szerint törvényben bizonyára az is le van pontosan fektetve, írva, hogy mennyit - kell dolgozni egy adott munkahelyen, mielőtt - az év adott szakaszához igazítottan, időarányosan,no meg az életkorodhoz igazítva - szabadságra leszel jogosult.
Nekem az apósom halt meg június 12.-én. Június 4.-én kezdtem dolgozni.
Szükségem volt egy napra, hogy elintézzem a hivatalos dolgokat, senki más nem tudta volna helyettem. Nekem felajánlották, hogy rendkívülit írtnak ki, én viszont kértem, hogy azt az egy napot inkább bedolgozom másnap, nem kérem a szabit. / Féltem, mert új voltam még nagyon./ Így is lett, szabadnapot kaptam, vagyis megcserélték a szabadnapomat, így másnap bedolgoztam a kiesést. A temetést már eleve szabadnapra intéztem.
Vagyis jár neked is, de tényleg nem szerencsés ezzel indítani.
9: igen, de ahogy leírtad, te sem azért kértél egy napot, mert összeomoltál, hanem az ügyintézésre. És valóban erre is van kitalálva.
Ha a gyászra lenne kitalálva, akkor hónapokig nem kéne dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!