Miért nézik le a kétkezi munkások az irodistákat?
Felújítás alatt áll az irodaház, ahol dolgozom és a munkások folyamatosan megjegyzéseket tesznek ránk, pl:
“Ezek az inges öltönyösök semmire se jók”
“Ez az igazi munka, nem a papírtologatás..”
“Látszik, hogy ezek csak ülnek a kényelmes irodában..”
“Ezek csak kávézgatnak meg cigiznel, beszélgetnek..”
Mit lehet kezdeni ezekkel? Rettentően zavaró, mikor az ember még egy kávé meg cigi mellett is a munkájáról beszél, másik osztályon dolgozó kollégával egyeztet, ők meg azt hiszik, csak lazítunk.

Semmit, ne foglalkozz velük, fölösleges a cirkusz.
Ennek elmagyarázásához intelligencia kell, hogy elmagyarázza az ember, hogy a társadalomban kell az irodista és kell a kétkezi munkás is. Hogy miért? Pl.:
1, A mester tudja, hogy mennyi alapanyag szükséges a szoba letapétázásához, burkolásához, és ő azt szakszerűen meg tudja csinálni;
2, Az irodista tudja, hogy kinél célszerű megrendelni az alapanyagokat, hogyan kell elszámolni vele, számlát rendezni, stb.
Mindkét félre szükség van, akár látható, akár láthatatlan bárkinek is a munkája.
A magyarok egyáltalán nincsenek felnőve a megfelelő kommunikációra, konfliktuskezelésre.

"nem mondtam, h nekem ez indok, se azt, h szerintem ez helyes"
Az nagyon jó, mert én sem mondtam ilyet.

Ezek csak az iq szegény szerencsétlenek,mint pl faterom :D
Én nem nézek le senkit sem,főleg a munkája miatt.
Az irodista nem lenne meg a fizikai munkás nélkül és fordítva...vannak akik nem tudják megérteni.

Igazából lehetnék én is ,,irodista" informatikusként, de jobban vonz a fizikai munka, szóval én nem nézek le senkit, aki dolgozik, a kukás is ember, épp úgy, mint a mérnök.
/N

Azért, mert a legtöbb helyen irodai munkát csak rokonsági/haveri alapon szereznek az emberek. Az illető nem ért a munkájához, egész nap nem csinál semmit szinte, de ott van, megkapja a jó fizetést, mert xy-nak a rokona.
Én portás vagyok egy cégnél, de nálunk kb 2 ember van irodán, aki "idegen".
Van olyan pasi, aki csak vicceket mesélni, beszélgetni jön be, mert a tulajdonosnak régi jó barátja. Nem tudom, papíron mi a munkaköre, de biztos jó pénzt kap...
A "dolgozó nép" között pedig sok olyan van, aki tanult, egyetemet végzett, de nem tud elhelyezkedni a szakmájában, mert nincs meg a rokoni alap. Nekik marad a sz4r munka, mindegy mennyit tanulnak, mit csinálnak...sose jutnak előre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!