Az unatkozó irodai munkások miért nem keresnek maguknak programot, hogy valami történjen az életükben?
szerencse kerdese, hogy olyan munkahelyre kerulsz-e ahol vannak veled egykoruak. Amikor en kezdtem, akkor egy nagy multihoz kerultem, es rengeteg 30 alatti fiatal volt, baromi jo volt a hangulat.
Most egy masik nagy cegnel vagyok, itt van huszonevestol nyugdij elott alloig mindenki, ez itt mar jelentosen mas.
Egy 40 eves ember teljesen masmilyen eletet el mint egy huszoneves. Mondom ezt negyven evesen :)
Én úgy gondolom, hogy nem feltétlenül a korosztály beli különbségekkel van gond. Korábban dolgoztam gyakornokként egy idős néni mellett az egyetemen, vele történtek dolgok az unokáival, mindig mesélt róluk és magáról is, vele jól elbeszélgettem, ellenben dolgoztam pár hétig egy multinál is (sajnos nem bírtam tovább), ahol egy nagy teremben volt rengeteg ember a nagyja 25-35 év közötti, nagy hangzavar volt persze éreztem hogy le is néznek hogy csak diák vagyok de rajtam kívül még volt 4 diáklány Velük egy részen űltem de nem nagyon bírtam őket mert folyton panaszkodtak, hogy nékik dolgozniuk kell, egyikük 26 éves volt már elvégzett egy szakot de nem talált munkát, teljesen meg voltak keseredve.
Szerintem a mostani munkahelyemen az a fő gondjuk az embereknek, hogy nem történik Velük semmi és így mindent észrevesznek pl. Bármilyen színű is a körmöm mindig csodájára járnak
Nos, ennek a kérdésnek két oldala van:
1. Igazad van, nem szabad beszűkülni senkinek. Kellenek hobbik, elfoglaltságok, programok. Minél szélesebb érdeklődésű valaki, annál jobb.
2. De! Most ezt még így nyilván nem látod, de majd megérted: egy felnőtt, megélhetésért napi X órát dolgozó ember más, mint egy pörgő diák. Te is más leszel 30-40-50... évesen, mint most vagy. Diákként hetente háromszor színházba jártam, hétvégente haverok, mozi... Most örülök sokszor, ha nem esem össze ájultan egy-egy hosszú és kimerítő munkanap után. És akkor még ott a háztartás, a család... Hidd el, hogy ilyenkor már nem is annyira hiányzik a régi pörgés. Nem azt mondom, még egyszer ismétlem, hogy szűküljön be az ember, de egy felnőtt élet más, mint a diákélet. Mindennek megvan a maga helye.
Te most diákként lenézed őket, amiért felnőtt életet élnek, pedig ők felnőttek, és ez a dolguk, mint ahogy egyszer neked is hasonló lesz. Oké, nem ez a három témád lesz, hanem olyanok, amik téged érdekelnek majd akkor, de egy diák számára vélhetően az is kevés/unalmas lesz.
Amit amúgy a blúzodról írtál, az nekem nem tűnik kibeszélésnek. Amit mondtak, az akár tetszés-kifejezés is lehetett.
Két dolgot tehetsz.
1. Mindig őszinte és becsületes leszel, megmondod ami nem tetszik, és akkor izgalmas életed lesz. Gyakran kirúgnak majd, instabil lesz a megélhetésed, de legalább nem leszel zombi. Újabb és újabb dolgokat fedezel majd fel az életben. Új örömöket, meg új fájdalmakat :D
Anyagi gyarapodásod aligha lesz, viszont szellemi és spirituális fejlődésed annál inkább. Lesz szabad akaratod, és saját döntéseid. És valószínűleg még jól is fogod magad érezni
2. Beilleszkedsz az átlagba, és csatlakozol a zombihadsereghez. Unalmas életed lesz, a megszokott örömökkel és kínokkal. Kitartó seggnyalás esetén felküzdöd magad a ranglétrán, majd megposvadva nyugdíj után jössz rá, hogy elpocsékoltad az idődet.
Tanács: Ne légy birka.
hát nem tudom, én is irodában dolgozok itt mennek a poénkodások (20-40-es korosztály), labdával dobálózunk, szakmai dolgokról dumálunk, netes hülyeségekről...persze van amikor otthoni dolgok is szóba kerülnek, de általában poénkodás vagy szakmai dolog a téma...és én nem érzem ezt unalmasnak...
gondolom azok akikkel dolgozol nekik szintén nem unalmas...neked lehet unalmas, de nekik nem...
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!