Akkora lenne a munkaerőhiány hogy egy alkeszt is meg kell tűrni mert nincs más?
Igaza van a főnöknke, Van itt egy alkesz ürge, aki igen gyakran vagy eleve becsiccsantva jön vagy józanul jön, és műszak végére csiccsant be.
A főnök ezerszer elmondta egy szaros alkesz rég kirúgta volna, de nincs helyette más. Senkit se talál aki nemhogy jobb nála, de még ilyet se nagyon.
Tényleg akkora lenne a hiány hogy egy alkeszt meg kell tűrni mert más nincs helyette?
Betanított munkakör, a fizetés is olyan amilyen a munka brutto 150.
Össze kéne lassan párosítani a kérdéseket. Ehhez illene egy, így hangzott:
Tud valaki olyan mhelyet, ahol 8 óra meló, egy műszak, hétvége szabad, cigi kávé beszélgetés beleférjen, netto 220 körül!
"Tud valaki olyan mhelyet, ahol 8 óra meló, egy műszak, hétvége szabad, cigi kávé beszélgetés beleférjen, netto 220 körül!"
Ha valaki tud ilyet mondja nekem is....
uis a felsoroltak mindegyike megvan nálam ... egyet kivéve a 220 netto. Még bruttóban se.
De a többi stimmel.
"Elvégzi a munkáját,"
De honnan veszed hogy egy alkesz elvégzi a munkáját?
Nekem volt alkesz munkatársam egy konhyán ott minden nap lutri volt, hogy kiosztottál egy feladatot, majd 1-2 óra múlva visszanéztél és két dolog fogadhatott
- meg volt csinálva
- vagy az alkesz részegen hortyogott egy széken a feladat meg sehol
és akkor indult a rohangálás hogy gyorsan embert a helyére aki végezhette az alkesz melóját míg az békésen hortyogott a széken.
ez így ment pár hónapig aztán lapát.
én nem vártam volna pár hónapot se.
"8 óra meló, egy műszak, hétvége szabad, cigi kávé beszélgetés beleférjen, netto 220 körül!"
Én ilyen helyen dolgozom, de a fizu mondjuk nem ennyi, inkább 450 körül.
Valami olyasmit szoktak mondani, hogy "ezért kell tanulni". :)
Magyarország elég kicsi, ezért szvsz a munkaerő kereslet/kínálat kb így működik:
- alapból kevés az állás ezért az emberek mindent elvállalnak.
- nyugatról bejönnek cégek, felhúznak pár gyárat, aztán máris munkaerőhiány van (valójában nincs, csak mindenki fizetése felmegy).
- ha ezek a cégek elmennek, akkor ismét ülünk a semmin, és az egész kezdődhet elölről.
Most kb. a 2. fázisban vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!