Az normális hogy a munka miatt lemondok olyan dolgokról amiket amúgy megtennék?
A munka annyira leszívja az energiámat, hogy amikor nem a munkahelyen vagyok és dolgozom akkor csak pihenek, otthon vagyok. Fáradt vagyok és nincs kedvem semmihez.
Én vagyok ritka szerzet vagy mindenki így van ezzel, a munkáért fel kell áldozni mindent?
Külföldön dolgozom, úgy 2,500 eurót ami átlagbér itt.
De nem ez a lényeg.
Az a baj, hogy a gépesítés és emberi munka közötti átmenet nem szabályozott. Így a cégek megtehetik, hogy a költségcsökkentés által megnövekedett profitot egyszerűen szétosszák a részvényesek között, ahelyett hogy az extra bevételt a meglevő de kevesebb munkaórát dolgozó alkalmazottak bérköltségére fordítanák. Ezt nyilván csak állami szabályozással, törvényekkel lehetne érvényesíteni, de miért van ott az állam ha nem a polgárok jólétének javításáért.
Simán megoldható lenne a munkaórák csökkentése ha szabályozva lenne az átmenet...pénz is lenne arra, hogy ugyanakkora fizetéseket biztosítsanak. Hiszen az automatizálás pont arra hivatott...kevesebb költséggel több haszonnal előállírani, szolgáltatni.
22
Erről beszélek, túl nagyok az eltérések a jövedelmek között. Ezt kellene orvosolni, és csökkenteni mindenki munkaóráját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!