Akik 2-3 műszakban dolgoznak hogy állnak át alvásilag?

Emberre válogatja! Egyeseknek nehezebben megy, másoknak meg sem kottyan.
Jómagam, televíziósként nagyon sokat dolgoztam klasszikus 3 műszakban, de évekig 6-tól 18-ig és 18-tól 6-ig, melóztam 24 / 48-ban is. De a legrosszabb három műszakban készenléti jellegű munkakörben (4-16, 11-23, 14-től hajnalig, hol 1-ig, hol 3-ig vagy igény esetén tovább) napi változásokkal, hétvégén, hétköznap, ünnepnap. Utóbbi esetben hivatalosan műszakonként 4 óra pihenő járt, de nem mindig jött össze, a köztes műszakban szinte soha. Az őröltek háza! Szabadnapjaink hetente kettő-három járt teljesen összevissza. Mindig próbáltuk az igényeknek megfelelően készíteni a beosztást. Általában, a csoportban mindenkinek havonta - másfél havonta járt egy hosszú, három-négy napos hétvége. A többi szabadnap egy-egy volt. Családjaink is hozzánk igazodtak. Pl. ünnepkor akkor jött össze a család, amikor nekem is jó volt, de megesett sokszor, hogy kimaradtam, késve érkeztem, korábban távoztam. Kialakult az a szokás, hogy karácsonykor a gyerekesek voltak otthon, szilveszterkor a fiatalabb, gyermektelen kollégák. A többi ünnep munkát jelentett. Mivel ez szerelem munka, mindennek ellenére imádtuk/imádjuk mindannyian! :-) Ez életforma, nem csak munka.
Tehát, nagyon fontos, mennyire szereted a munkádat, mert ez határozza meg, lelkileg mennyire bírod.

#13 én csak éjszakai műszakban dolgozom, de nem hogy kimerít, egyenesen megöl!
A kevert műszak még ennél is rosszabb, és bele sem merek gondolni mi lenne gyerekkel...
Ja és szóba hoztad a műszakpótlékot, én ugyanúgy vagyok fizetve, mint a nappalosok, Egyesült Királyságban a műszakpótlék fizetése nem kötelező...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!