Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akik 2-3 műszakban dolgoznak...

Akik 2-3 műszakban dolgoznak hogy állnak át alvásilag?

Figyelt kérdés
2018. aug. 11. 03:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az volt a legdurvább, amikor kötelező túlórát rendeltek el a hatnapos éjszakás turnus utáni első pihenőnapra. Az a műszak már a következő heti beosztás szerint ment, tehát mi, éjszakások, végeztünk vasárnap reggel hatkor, és, mivel délutános műszak következik az éji meló után, aznap kettőre már mentünk is vissza. A vidékiek haza se mentek például... Ezt kétszer éltük át, igyekeztünk nem elaludni állva.
2018. aug. 14. 13:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Emberre válogatja! Egyeseknek nehezebben megy, másoknak meg sem kottyan.

Jómagam, televíziósként nagyon sokat dolgoztam klasszikus 3 műszakban, de évekig 6-tól 18-ig és 18-tól 6-ig, melóztam 24 / 48-ban is. De a legrosszabb három műszakban készenléti jellegű munkakörben (4-16, 11-23, 14-től hajnalig, hol 1-ig, hol 3-ig vagy igény esetén tovább) napi változásokkal, hétvégén, hétköznap, ünnepnap. Utóbbi esetben hivatalosan műszakonként 4 óra pihenő járt, de nem mindig jött össze, a köztes műszakban szinte soha. Az őröltek háza! Szabadnapjaink hetente kettő-három járt teljesen összevissza. Mindig próbáltuk az igényeknek megfelelően készíteni a beosztást. Általában, a csoportban mindenkinek havonta - másfél havonta járt egy hosszú, három-négy napos hétvége. A többi szabadnap egy-egy volt. Családjaink is hozzánk igazodtak. Pl. ünnepkor akkor jött össze a család, amikor nekem is jó volt, de megesett sokszor, hogy kimaradtam, késve érkeztem, korábban távoztam. Kialakult az a szokás, hogy karácsonykor a gyerekesek voltak otthon, szilveszterkor a fiatalabb, gyermektelen kollégák. A többi ünnep munkát jelentett. Mivel ez szerelem munka, mindennek ellenére imádtuk/imádjuk mindannyian! :-) Ez életforma, nem csak munka.

Tehát, nagyon fontos, mennyire szereted a munkádat, mert ez határozza meg, lelkileg mennyire bírod.

2018. aug. 14. 22:29
 13/14 Sághegyi Péter ***** válasza:
25 évet húztam le 12-24-12-48 óra beosztásban. Tehát folyamatos műszakban . Nagyon nehezen tudtam vele együtt élni. A körülöttünk levő világ nem e szerint működik. A nappali alvást majd minden nap megzavarta, hogy valaki becsapta a lépcsőház vasajtóját, csengetett a postás vagy a telefon. Esetleg valami ügyet kellett intézni ahol az ügyintézési idő természetesen nem alkalmazkodik az éjszakai dolgozókhoz. Gyerek míg kicsi akkor nappal folyik a természetes élet a családban ami mozgással vagy gyereksírással jár együtt. Esetleg a gyerek bejön a szobába ahol apu alszik, mert ő nem tudja mi az éjszakai műszak. Társadalmi és szociális élet (szórakozás, rokonlátogatás oda-vissza szintén nem igazodik az éjszakás műszakhoz.) egyszóval nehéz és kimerítő. Az már csak hab a tortán, hogy a műszakpólékokat a rendszerváltás után csökkentették. Természetesen olyanok döntötték el akik soha nem tapasztalták meg milyen együtt élni az éjszakai műszakkal. Balesetveszélyt is okoz munkában is közlekedésben is.
2018. aug. 17. 22:18
 14/14 anonim ***** válasza:

#13 én csak éjszakai műszakban dolgozom, de nem hogy kimerít, egyenesen megöl!

A kevert műszak még ennél is rosszabb, és bele sem merek gondolni mi lenne gyerekkel...

Ja és szóba hoztad a műszakpótlékot, én ugyanúgy vagyok fizetve, mint a nappalosok, Egyesült Királyságban a műszakpótlék fizetése nem kötelező...

2018. aug. 17. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!