Akik dolgoztak/dolgoznak éjszakai műszakban milyenek a tapasztalatok?
Megsúgok neked valamit, egy aranyszabályt.
Ha valami többműszakos, akkor az már nem lehet jó munka. Egy közgazdász, orvos, informatikus, mérnök, tanár, kutató, manager több műszakban dolgozik szerinted?
Nem!
Éjszaka annyiból jobb, hogy ilyenkor lazább a munka, mert csak egy csoport vagy műszakvezető van benn és nem jönnek-mennek egész nap a gyártást támogató területekről. Másik 2 műszakban miattuk a műszakvezetők is jobban ügyelnek a dolgozókra, éjszaka viszont kicsit hosszabb szünetet lehet tartani, nem kell olyan megfeszített tempóban dolgozni.
Én diákként dolgoztam gyárban, nekem pont az éjszakai műszak volt a kedvencem. A délelőttöst viszont utáltam. Nem a legjobb a szervezetnek ez a munkarend, teljesen felborítja a bioritmust hogy egyik héten reggel 8kor mész aludni aztán meg kövi héten hajnali 4kkr kelsz. 3 hónapot dolgoztam így, de én pl nem tudtam megszokni, a délelőttös hetet zombiként csináltam végig. A másik ami miatt nem a legjobb, hogy sokan rengeteg kávéval/energiaitallal próbálnak ébrem maradni. Ezt se hiszem hogy hosszú távon egészséges lenne. Ha van más lehetőség inkább hagyd a 3 műszakos munkákat. Nem az éjszakázás a fő gond mert ha folyton ugyanakkor dolgoznál azt meg lehet szokni, hanem ez a heti szintű változtatás tesz rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!