Miért zavaró számomra, ha a munkatársaim a magánéletemről kérdezősködnek?
Új munkahelyen kezdtem nemrég. Nyilván az új munkatársak kíváncsiak, érdeklődőnek, de számomra zavaró kérdéseket tesznek fel számomra. Illetlenségnek érzem, hogy ne válaszoljak rájuk/ kitérő válaszokat adjak, de számomra kellemetlen ez az egész (hol lakom, szinte házszámra pontosan, mit és hol dolgoznak a szüleim, hány testvérem van, miért nem vagyok épp kapcsolatban, miért vagyok annyit kiló amennyi és ehhez hasonl0ak)
Nyilván, ha olyan kapcsolat alakul ki a kollégákkal, minden gond nélkül válaszolok.
Oké, hogy kíváncsiak, de én nem teszek fel olyan kérdéseket, hogy van e férje, elvált e (és miért), hány gyereke van, mit csinálnak, stb.
Pályakezdő fiatal nő
1.Mert gyenge pontjaidra tapintanak.
2.Mert nem szereted a kéretlen kíváncsiskodást.
Mert cikinek tartod a magánéletedet?
Félsz, hogy lenéznek? Nem vagy elégedett?
Persze nem úgy értem, hogy valóban ciki, vagy valóban van valami szégyellnivalód. Csak te érzed annak, mert nincs rendben az önértékelésed.
Mert valóban tapintatlanság más magánéletéről faggatózni.
Az hogy hol laksz még nagyjából oké (város szinten), de hogy miért nem vagy kapcsolatban, meg miért vagy x kiló... ilyeneket ne kérdezgessenek már. Jó hogy nem a reggeli székleted jellegéről érdeklődnek... :D
5: Nekem volt olyan munkahelyem, ahol mindenáron tudni akarták, hogy hány évesen vesztettem el a szüzességemet, és hogy hogy történt, de egész addig a részletig, hogy a végén a nőbe élveztem-e, vagy pedig kirántottam.
Ez a tapló kíváncsiskodás, magánéletbe belepofázás amúgy magyar mentalitás, legalábbis a 10 év alatt -amióta külföldön élek- egy munkahelyen sem találkoztam vele.
Mert normális ember vagy?
Az ilyeneket ignorálni kell, az egész életük a mások életéről szól.
Persze,hogy zavar,mert valóban zavaróak.Legyél óvatos!
Mivel írod,hogy még nem vagy olyan kapcsolatban velük,nem veled van a probléma.Válaszolj pár dologra,hogy ne tűnj antiszociálisnak,de ne árulj el mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!