Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért zavaró számomra, ha a...

Miért zavaró számomra, ha a munkatársaim a magánéletemről kérdezősködnek?

Figyelt kérdés

Új munkahelyen kezdtem nemrég. Nyilván az új munkatársak kíváncsiak, érdeklődőnek, de számomra zavaró kérdéseket tesznek fel számomra. Illetlenségnek érzem, hogy ne válaszoljak rájuk/ kitérő válaszokat adjak, de számomra kellemetlen ez az egész (hol lakom, szinte házszámra pontosan, mit és hol dolgoznak a szüleim, hány testvérem van, miért nem vagyok épp kapcsolatban, miért vagyok annyit kiló amennyi és ehhez hasonl0ak)

Nyilván, ha olyan kapcsolat alakul ki a kollégákkal, minden gond nélkül válaszolok.

Oké, hogy kíváncsiak, de én nem teszek fel olyan kérdéseket, hogy van e férje, elvált e (és miért), hány gyereke van, mit csinálnak, stb.

Pályakezdő fiatal nő

2018. aug. 6. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

1.Mert gyenge pontjaidra tapintanak.

2.Mert nem szereted a kéretlen kíváncsiskodást.

2018. aug. 6. 19:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Elnézést a sok szóismétlésért!!
2018. aug. 6. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Mert cikinek tartod a magánéletedet?

Félsz, hogy lenéznek? Nem vagy elégedett?

Persze nem úgy értem, hogy valóban ciki, vagy valóban van valami szégyellnivalód. Csak te érzed annak, mert nincs rendben az önértékelésed.

2018. aug. 6. 20:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Részben meg azért, mert páran szeretnének bejelentkezni... Vigyázz!
2018. aug. 6. 20:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert valóban tapintatlanság más magánéletéről faggatózni.

Az hogy hol laksz még nagyjából oké (város szinten), de hogy miért nem vagy kapcsolatban, meg miért vagy x kiló... ilyeneket ne kérdezgessenek már. Jó hogy nem a reggeli székleted jellegéről érdeklődnek... :D

2018. aug. 6. 20:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5: Nekem volt olyan munkahelyem, ahol mindenáron tudni akarták, hogy hány évesen vesztettem el a szüzességemet, és hogy hogy történt, de egész addig a részletig, hogy a végén a nőbe élveztem-e, vagy pedig kirántottam.

Ez a tapló kíváncsiskodás, magánéletbe belepofázás amúgy magyar mentalitás, legalábbis a 10 év alatt -amióta külföldön élek- egy munkahelyen sem találkoztam vele.

2018. aug. 6. 21:25
 7/9 anonim ***** válasza:
45%

Mert normális ember vagy?

Az ilyeneket ignorálni kell, az egész életük a mások életéről szól.

2018. aug. 6. 21:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Persze,hogy zavar,mert valóban zavaróak.Legyél óvatos!

Mivel írod,hogy még nem vagy olyan kapcsolatban velük,nem veled van a probléma.Válaszolj pár dologra,hogy ne tűnj antiszociálisnak,de ne árulj el mindent.

2018. aug. 6. 21:51
 9/9 anonim ***** válasza:
5-ös: nálunk még arra is volt példa....
2019. jún. 10. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!