Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hol tudom anonim módon jelente...

Hol tudom anonim módon jelenteni a táppénzcsalást?

Figyelt kérdés

Van a munkahelyemen egy házaspár, évek óta egyszerre mennek táppénzre 2-3 hetekre évente kétszer-háromszor... Van, hogy elmennek 1-2 hét szabira, majd ismét hosszabbítják a pihenésüket.

Ez már több embernek szemet szúrt, de mindenki csak magában háborog emiatt.

Az elmúlt jópár ilyen alkalom miatt én szívtam elég rendesen melóban, és egy mondatfoszlányból tudom, hogy ismét terveznek egy ilyen akciót.

Hova kell jelenteni az ilyet? Vagy mivel ugyebár orvos adja ki a táppénzes papírokat, akkor a vizsgáló szervek kénytelenek lesznek elhinni, hogy ők pont mindig együtt betegek (külön soha), és rengetegszer szabadság előtt/után?

2018. júl. 24. 08:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Egyébként:

Az hogy lehet, hogy itt az oldalon a várandós nőket táppénzcsalónak titulálják (lásd: Gyermekvállalás témakör), ha már a várandósság elején elmennek táppénzre, viszont egy életerős, 30-as éveikben járó fiatal házaspárnál teljesen normális, ha lógnak melóból, mert inkább grillpartiznak meg rokonokat látogatnak a szomszéd faluban?

2018. júl. 24. 10:39
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Ennyi erővel a többi munkatársad is felháborodhatna, amikor táppénzre vagy szabadságra mész. Inkább keress másik munkahelyet, nem a házaspárral van a baj.
2018. júl. 24. 10:46
 13/20 anonim ***** válasza:
60%
9: Látom, nem vágod. Ha be vannak pedálozva a főnöknél, akkor nekik bármikor elnézi a kamuhiányzást. De ha a kérdező menne el, akkor őneki jó eséllyel utánanézetne.
2018. júl. 24. 10:47
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Az esetek 90 százalékában mindenki kamu okkal hiányzik. Na meg nem kell ahhoz jóban lenni vele, hogy elnézze.
2018. júl. 24. 11:28
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

Az, hogy milyen helyzetben vagy, a te bajod és a te felelősséged. Nem muszáj ezt elviselned, és bár jelentheted be bárhova, de szerintem te is tudod, hogy ettől neked nem lesz több szabadságod, pénzed, nyugtod.

Innen nézve pedig, te is tudod mit kéne tenned, ha nyugodt normális hőbörgés és gyűlölködés mentes életet akarsz élni (amennyiben zavar téged az, hogy ilyen helyzetbe hoztak)...

2018. júl. 24. 13:08
 16/20 anonim ***** válasza:

14: A te munkahelyeden lehet, hogy így van. De attól ez még nem általános. És ha a főnök nincs különösebben jóban a dolgozókkal, akkor szerinted nem nézet utána a sokadik rövid időn belüli hiányzás után, hogy tényleg betegek-e?

15: Ha a munkahely kivágja a kamu táppénzelőket, hogy a fenébe ne lenne jobb utána? Gördülékenyebben megy a munka, mert nem nehezítik meg a menetet a hirtelen sumák álbetegek.

2018. júl. 24. 14:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért lenne ez jó neked. Te is elmehetsz táppénzre, ha úgy alakul. Én is elmegyek minden évben 3 hét táppénzre legalább, így egészítem ki a szabadságaimat. És akkor mi van?
2018. júl. 24. 21:28
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mi az a nagy támadás kérdezővel szemben, hogy nincs élete hogy jelentgetni akar. Értem, hogy fene nagy dolgozói összetartás, de azért komolyan, ki tűrné honapokig jópofát vágva azt, hogy mások helyett ő szívjon? Ne legyünk már álszentek. Teljesen érthető a kérdező problémája, én is ezt tenném.
2018. aug. 2. 13:36
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát, lehet az én csoportom a fura, de mi megbeszéljük egymás közt, hogy ki mikor megy kamu táppénzre :D Addig a többiek helytállnak. Én pl nemsokára megyek 2 hétre. :) Ha meg a többiek mennek el, akkor én támogatom őket.
2018. aug. 2. 13:41
 20/20 A kérdező kommentje:

Nos, nem különösebben érdekelne ez a dolog, ha az elmúlt jópár alkalommal nem én szívtam volna, de ami most feltette az i-re a pontot az az, hogy a következő hosszú hétvégére is ilyet terveznek. Én szabin lennék akkor, de így nagy valószínűséggel lehúzzák majd azt a pár napomat.

(Igen, elvileg nem húzhatnák le az időben beírt szabikat, de ez nálunk csak elméletben létezik jelenleg a létszámhiány/betanulók miatt. Ha nem megyek be, akkor velem szívóznak majd. Táppénz nem játszik, aktív pihenést terveztem arra a pár napra, amiről a főnökség is tud, gyorsan lebuknék és akkor engem tuti bejelentenének.)

2018. aug. 6. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!