Hol tudom anonim módon jelenteni a táppénzcsalást?
Van a munkahelyemen egy házaspár, évek óta egyszerre mennek táppénzre 2-3 hetekre évente kétszer-háromszor... Van, hogy elmennek 1-2 hét szabira, majd ismét hosszabbítják a pihenésüket.
Ez már több embernek szemet szúrt, de mindenki csak magában háborog emiatt.
Az elmúlt jópár ilyen alkalom miatt én szívtam elég rendesen melóban, és egy mondatfoszlányból tudom, hogy ismét terveznek egy ilyen akciót.
Hova kell jelenteni az ilyet? Vagy mivel ugyebár orvos adja ki a táppénzes papírokat, akkor a vizsgáló szervek kénytelenek lesznek elhinni, hogy ők pont mindig együtt betegek (külön soha), és rengetegszer szabadság előtt/után?
Egyébként:
Az hogy lehet, hogy itt az oldalon a várandós nőket táppénzcsalónak titulálják (lásd: Gyermekvállalás témakör), ha már a várandósság elején elmennek táppénzre, viszont egy életerős, 30-as éveikben járó fiatal házaspárnál teljesen normális, ha lógnak melóból, mert inkább grillpartiznak meg rokonokat látogatnak a szomszéd faluban?
Az, hogy milyen helyzetben vagy, a te bajod és a te felelősséged. Nem muszáj ezt elviselned, és bár jelentheted be bárhova, de szerintem te is tudod, hogy ettől neked nem lesz több szabadságod, pénzed, nyugtod.
Innen nézve pedig, te is tudod mit kéne tenned, ha nyugodt normális hőbörgés és gyűlölködés mentes életet akarsz élni (amennyiben zavar téged az, hogy ilyen helyzetbe hoztak)...
14: A te munkahelyeden lehet, hogy így van. De attól ez még nem általános. És ha a főnök nincs különösebben jóban a dolgozókkal, akkor szerinted nem nézet utána a sokadik rövid időn belüli hiányzás után, hogy tényleg betegek-e?
15: Ha a munkahely kivágja a kamu táppénzelőket, hogy a fenébe ne lenne jobb utána? Gördülékenyebben megy a munka, mert nem nehezítik meg a menetet a hirtelen sumák álbetegek.
Nos, nem különösebben érdekelne ez a dolog, ha az elmúlt jópár alkalommal nem én szívtam volna, de ami most feltette az i-re a pontot az az, hogy a következő hosszú hétvégére is ilyet terveznek. Én szabin lennék akkor, de így nagy valószínűséggel lehúzzák majd azt a pár napomat.
(Igen, elvileg nem húzhatnák le az időben beírt szabikat, de ez nálunk csak elméletben létezik jelenleg a létszámhiány/betanulók miatt. Ha nem megyek be, akkor velem szívóznak majd. Táppénz nem játszik, aktív pihenést terveztem arra a pár napra, amiről a főnökség is tud, gyorsan lebuknék és akkor engem tuti bejelentenének.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!