Hol tudom anonim módon jelenteni a táppénzcsalást?
Van a munkahelyemen egy házaspár, évek óta egyszerre mennek táppénzre 2-3 hetekre évente kétszer-háromszor... Van, hogy elmennek 1-2 hét szabira, majd ismét hosszabbítják a pihenésüket.
Ez már több embernek szemet szúrt, de mindenki csak magában háborog emiatt.
Az elmúlt jópár ilyen alkalom miatt én szívtam elég rendesen melóban, és egy mondatfoszlányból tudom, hogy ismét terveznek egy ilyen akciót.
Hova kell jelenteni az ilyet? Vagy mivel ugyebár orvos adja ki a táppénzes papírokat, akkor a vizsgáló szervek kénytelenek lesznek elhinni, hogy ők pont mindig együtt betegek (külön soha), és rengetegszer szabadság előtt/után?
3: Olyan hátránya lehet, hogy helyettük is dolgoznia kell és/vagy túlóráznia. Akkor pedig jogos.
Már hogyha nem a kamukérdezővel van dolgunk. :)
Igen, mivel így az a veszély fenyeget, hogy lehúzzák a szabadságaimat, mivel nagy nálunk a létszámhiány jelenleg. Nagy bociszemekkel közölné a főnök, hogy "bocsika, ez van.".
Továbbá túlóráznom kell, valamint mivel az egyikükkel közvetlenül együtt dolgozom, ezért az ő munkáját is nekem kell nagyrészt csinálnom a magamé mellett, miközben egy helyére kapott 'kölcsönembert' kell betanítanom és segíteni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!