Érdemes belevágni?
Tudom, nem egy izgalmas kérdés, de örülnék ha valaki szánna rá pár percet és válaszolna.
Egy németországi céghez/üzemhez készülök kimenni dolgozni.
Azt mondták (telefonon is beszéltünk már), hogy ahova mennék, ott magyarok dolgoznak. Tehát, magyar munkatársak, magyar műszakvezetők, magyar főnökök.
Nyelv tudást nem igényel!
A szállást és a kiutat biztosítják és az ottani hivatalos okmányok intézésében is segítenek. (Személyi, Lakcímkártya, számla nyitás, adókártya, TB, stb - Bár, ezeket nem tudom, hogy ott kint ugyanígy hívják e, de lényegtelen)
Pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1. Mért nem ott kint hirdetik meg az állást?
Így nem kellene nekik foglalkozni a munkások utaztatásával, szállásával és nem kéne még az ő ügyeiket, papírjaikat is intézni.
2. Mért éri meg nekik innen, Magyarországról munkásokat toborozni és kiutaztatni, elszállásolni őket?
3. Egyáltalán van olyan, hogy ott a cégnél tényleg csak (vagy nagy részben) magyarok dolgoznak?
Valamiért nehezen képzelem el, hogy egy másik országban van egy olyan gyár/üzem ahol szinte vagy csak magyarok dolgoznak.
Kérlek ne szóljatok meg emiatt, tudom, ez így elég nehéz lesz, de én nulla nyelvtudással megyek ki.
Az alapokat tudom, de társalgási szinten nem megy.
Kimegyek, egy teljes hónapot fixen lehúzok, megnézem milyen aztán írok ide, ha úgy van.
Egyik barátom is jönne. Neki is majd be kell számolnom róla, hogy mi várná ott kint.
De legalább lenne mit virítani.
Amúgy meg tökre elkanyarodtunk a pénz felé, nem pedig arra ami miatt eredetileg feltettem a kérdést.
megyek, csinálom, majd meglátjuk mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!