Hamarosan postás leszek és eléggé izgulok. Kérdezhetek párat tapasztalt kézbesítőktől?
Nagyobb falu postása leszek és a következők érdekelnének
-a bicikli alapfelszerelés vagy egy ideig gyalogos postás leszek?
-hogy szoktátok megoldani a kajálást?
-szabad leállni beszélgetni vagy sürgetnek hogy hamar végezzek?
-3 havi időkeretem van.ha a végén nincs meg a megfelelő óraszámom,hogyan pótoltatják?odabenn a postán adnak valami plussz feladatot?
-tényleg kapok gps-t hogy nyomon tudjanak követni?
-persze esőben ki kell menni kézbesíteni de ha akkora a vihar h életveszélyes akkor halasztódik a kézbesítés?
-amíg nincs munkaruhám a saját civil ruháim közül azt veszek fel amit akarok vagy kötelező a zöld póló pl?
bocsi lehet buta kérdéseknek tűnnek,de abszolút új még nekem ez a terület
Voltam csomagos postás-attól a "tanfolyamtól" ne várj túl sokat(inkább csak egy gyorstalpaló),max.2-3 hetes ahol csak a munkád elvégzéséhez feltétlenül szükséges dolgokat tanítják meg,én 4 hónapja már dolgoztam amikor elküldtek oda-tehát semmi újat nem tanítottak annál amit a betanítás során a kollégáktól megtudtam,csak hogy hogyan nevezik a munkafolyamatot hivatalosan és hogy kellene elvégezni szabályosan-a valóság meg teljesen más volt.
Közlekedési eszköz a szerint jár hogy milyen területre,körzetbe kerülsz,kerékpárt/robogót nagyobb távolságokra adnak,egy Bp.belvárosi postás mehet akár tömegközlekedéssel is.
A kajálás úgy volt hogy kötelező volt napi 8 óra munkavégzésnél 20 percet megállni,8órán túl megint 20 perc(a GPS-es PDA-ban rögzíteni és tilos elmozdulni,szigorúan vették).
Munkaruhát több hónap után adnak mert nincs raktáruk ahonnan csak leakasztanak egy szettet hanem megrendelik a gyártól névre szólóan-mert mi van ha lelépsz pár hét/hónap múlva a cuccot meg selejtezhetik le drága pénzért...
Az a br.180.500 az netto 120.,viszont van némi jutalék,prémium(ösztönző)cafeteria,vannak extra feladatok akikért fizetnek pár ezret +30-40e+borravaló-úgyhogy azért nem keresnek olyan rosszul a postások,viszont nem könnyű meló.
Az értékesítés után járó jutalékra ne nagyon számíts,észre sem fogod venni a fizetésedben,pl.nekem 1 hónap alatt pár millió forint utánvétes pénzbeszedés,kezelés stb.után fizettek 1.123Ft "pénzkezelési pótlékot" és minden lehetőséget megragadnak hogy minél kevesebbet fizessenek ki.Olyan szabályok vannak hogy csak röhögni lehet rajtuk.
Ha szerencséd lesz kapsz biciklit, ha nem akkor megszívtad. Általában ez járatfüggő.
Vigyél magaddal valami kaját, mert másra nem lesz időd.
Szabad leállni beszélgetni, de nem fogsz azt garantálom, mert minden bajod lesz, amikor már rég otthon kellene lenned, de te még mindig kint vagy és kézbesítesz.
Nem nagyon adnak plusz feladatod, de idő sem lesz rá. Mert reggel 5-re mész dolgozni és este 8-ra fogsz hazaérni.
Kapsz egy nyomkövetőt, amit elvileg be kell kapcsolnod és ezzel tudsz segítséget hívni, ha valami gond van. De ha elhagyod fizethetsz 50 ezer forintot.
Tök mindegy ha szakad az eső, ha 40 fok van, ha villámlik, ha ónos eső esik, -20 fok van akkor is kint kell lenned és kézbesítened. Nagyon demoralizáló hidd el egész nap totál elázva kutyagolni.
Kezdetben nem adnak ruhát, olyat veszel fel, amit akarsz, de kapsz egy kitűzőt. Azt kell majd hordanod, amíg nincs postás ruhád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!