Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Két hete nem voltam dolgozni,...

Két hete nem voltam dolgozni, nincs igazolásom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval a helyzet a következő.

Egy éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen de 2 hete felakartam mondani,viszont ezt nem tettem még meg egyéb okok miatt.

Na most a főnököm tudta hogy felakarok mondani hamarosan de hogy pontosan mikor azt nem.

Két héttel ezelőtt be telefonáltam neki hogy táppénzen vagyok mivel így is lett volna csak nem volt kedvem elmenni a háziorvoshoz kamuzni hogy jaj ez fáj az fáj... közben jöttek dolgok amik miatt nem foglalkoztam ezzel az egésszel mivel már nagyon semmi kedvem nem volt bemenni, utáltam ott dolgozni (betanított melóról van szó...).Most azonban el szeretnék máshova menni dologzni es be kellene menni akkor tisztazni a helyzetet.

Szóval ők ugy tudjak bent hogy táppénzen vagyok,ha oda állítok 2 hét igazolatlannal mire számitsak?Egyből elengednek vagy lesz valami egyeb procedúra?

Tudom hogy értelmetlen az egész kérdés de azért kíváncsi lennék a véleményetekre.

Köszi:)

2018. jún. 26. 13:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

6. vagyok.

Akkor szívod meg igazán, ha a 30 napos felmondási idődet ledolgoztatják veled. Hmm..., tényleg felnőhetnél. Mi az, hogy közben jöttek dolgok, amik miatt nem foglalkoztál ezzel? Bammeg, mondd, hogy nem vagy ennyire felelőtlen. Mi lesz veled később? Röpködsz egész életedben munkahelyről munkahelyre? Mert hát ugye élni is kell valamiből...

2018. jún. 27. 14:12
 12/12 anonim ***** válasza:

"fizetetlen szabadságot adjanak visszamenőleg. Bár nekik attól még kell fizetni utánad..."

Fizetetlen szabadság után mégis mit kellene a munkáltatónak fizetnie közterhet? Bruttó bér az alap. Fizetetlennél nincs fizetés, tehát bruttó bér sem. :)

Igen bizony, ÉBRESZTŐ! Felnőni, bevállalni, hogy gyerekként viselkedtél, és beszéld meg a cégeddel miként tudsz kevésbé fájóan távozni tőlük.

Ha van eszük, nem tartanak igényt a további munkádra, tehát semmiféle felmondási idő letöltésére sem. :)

2018. jún. 28. 06:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!