Ausztriában fogok dolgozni fél évet, hogy van a bankkártya használat?
Szóval, 19 éves vagyok és Bécsben fogok dolgozni konyhai kisegítőként fél évet.
Most végeztem a középiskolával, egy évet halasztok az egyetem előtt pénzkeresés és nyelvtanulás szempontjából.
Sberbankban nyitottam Fair csomagban bankszámlát, mellé ingyen nyithattam euro számlát is. Csak egy kártyám lesz.
A következő kérdéseim lennének:
- az euro számlára ha pénzt akarok utalni a másik számlámról(ami HUF-os akkor a bank árfolyamával számítják át?
- simán rakhatnék az euro számlára is pénzt(€-t) a bankban befizetéssel?
- külföldön ha fizetek a kártyával akkor az euro számlámról megy le a pénz vagy a magyarról? De akkor ugye szintén át kell váltani a bank árfolyamán?
- illetve akkor a két számlát egy kártyáról tudom használni?
Elnézést a hülye kérdésekért de még nagyon új vagyok a témában,sose volt bankszámlám,nem fizettem még kártyával(még nem jött meg) és eddig nem is volt rá szükség.
Köszönöm a segítségeket.
19F
Nem, euroban.
Azt mondtak ingyen van ha nyitok euro szamlat,es hogy ezt kint tudom hasznalni.
Tenyleg semmi tapasztalatom nincs, sem a csaladban senkinek :/
Jaaa,igen kp-ban
Bocsi
Hirtelen forintra gondoltam.
Szoval keszpenzben es euroban. De kerhetem szamlara is. Nekik mindegy azt mondtak
Nekik mindegy, csak ők nem fognak külföldi bankszámlára utalni, mert az pluszköltség. Ugyanígy, nem tudom, hogy te hoyg fogod a pénzed a számládra tenni, mivel befizetni csak a saját bankodban tudsz, az meg ugye Magyarországon van.
A több kérdést meg szerintem tedd fel a bankodban. Pl mikor nekem itthon volt devizaszámlám, nem is kaptam hozzá bankkátryát.
Ez így marha gáz, ők nem fognak neked utalgatni külföldi számlára, ezt már most felejtsd el.
ALAP egy saját ottani kártya kelleni fog, vagy csak kp-ben kapsz fizut.
Ammit meg nem fogsz tudni feltenni a magyar számládra, mivel a bankfiókod otthon van.
Igen, igazatok van. Errol tajekoztattak is, hogy ha penzt akarok ra tenni akkor azt csak itthon tudom.
De ertem, akkor toluk csak kp-t kapok. Ohh. Elvileg 2-3 hetente tudok hazajarni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!