Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért várnak emberek évekig...

Miért várnak emberek évekig munkanélküliként?

Figyelt kérdés

Itt többször olvasom hogy sokan már több mint egy éve nem dolgoznak mert nem jeleznek nekik vissza. Ennyi meg annyi helyre adták be az önéletrajzukat.

Komolyan nem értem miből élnek addig, hogyan fizetik a tb-jüket és mit csinálnak egész nap?

Ha valaki akar munkát, az talál is gyorsan, nem?

Mikor nem volt munkám max 2 héten belül több ajánlatot is kaptam, a legjobbal éltem is. Mivel feladtam hirdetést. Nem tudnék sokáig munka nélkül lenni.

2018. jún. 18. 22:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Amúgy szó szerint belekényelmesednek az emberek. Van TV van internet, onnantól minden megvan ami kell.

Én dolgozó emberként is képes vagyok egész hétvégén a gép előtt ülni pihenés címszóval, ha 3-4 nap van szabadon akkor akár 3-4 napot. Valószínűleg nem lenne másképp 1 hét, 1 hónap vagy 1 év során sem.

2018. jún. 19. 08:04
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
Mert eltartja őket valaki. Házastárs ,szülők stb. Segély 3 hónapig jár aztán csak ilyen nevetséges 20 ezer ft de azt is kérvényezni kell, amiből nem lehet megélni. De ha valaki kitartja őket akkor elvannak mint a befőtt.
2018. jún. 19. 08:10
 13/17 anonim ***** válasza:
50%

Sok ember tényleg el van kényelmesen e, eltartják őket. Sok meg nem akar lejjebb adni az igényeiből. Ganéztam én is istállót heti 6nap diplomával, de voltam árufeltöltő is, ha épp nem volt jobb vagy gyárba mentem 3 műszakba.

Amúgy sokan azt csinálják, hogy bejelentkeznek munkanélkülire, meg kapják az önkormányzattól a tb támogatást meg az FHT (foglalkoztatást helyettesítő támogatás, kb 23000 ha nem emelték) plusz munkaerőkölcsönzőn keresztül elmennek dolgozni napi bejelentéssel. Akkor dolgozik amikor akar kb és így is simán összeszed 100-120 ezer Ftot tisztán. A bérből csak 15% szjat vonják, az így ledolgozott idő nem számít szolgálati időnek, de ezeket nem is érdekli.

Hivatalosan munkanélküli, de mellette keres, hivatalos fix munkája nincs és nem is töri magát össze érte.

2018. jún. 19. 13:35
 14/17 anonim ***** válasza:
28%
Nekem van egy egyetemet végzett ismerősöm, aki évekig azt hajtogatta, hogy nem veszik fel sehova, mert túl van képezve. Egyszer valóban megesett vele, hogy ezért nem vették fel valahova árufeltölőnek, és annak hatására bemagyarázta magának, hogy felesleges munkát keresnie, mert a képzettségében azért nem veszik fel, mert nincs tapasztalata, alsóbb szintű munkára pedig azért nem, mert diplomája van, túlképzett. Aztán tavaly, 38 évesen végül mégis elhelyezkedet portásként, amikor a hajjléktalanná válás szélén állt.
2018. jún. 19. 18:57
 15/17 anonim ***** válasza:
Én már többször voltam, de csak kb. fél éveket munkanélküli önszántamból. Egyszerűen azért mert nem bírtam tovább, szükségem volt testi-lelki pihenésre. Kicsinálnak a munkahelyek egy idő után. De pár hónap pihenés után már mehetnékem volt mindig és találtam állást.
2018. jún. 19. 19:20
 16/17 anonim ***** válasza:
Kivéve ha van valami betegséged. Akkor akár éhen is dögölhetsz, nem vesznek fel sehova dolgozni.
2018. jún. 24. 18:36
 17/17 anonim ***** válasza:
56%

A tartalékomból élek. Nem tart el az állam, meg senki sem.

Kur..Vára nem találok gyorsan munkát! Talán, ha valami olyanra jelentkeznék, amihez 8 általános kell, és oda is csak akkor ha azt mondom érettségim van. Diplomám van. Nem azért tanultam 10 évet, hogy IQ 0-ás emberekkel sza..ré-hú..gyé 10-12 órában dolgozzak. (dolgoztam ilyen helyen, ilyen emberekkel, mellékesen amint aláírtad a papírt már fenyítettek, is, hogy visszatartják a fizut/fegyelmi/kirúgás, ha nem úgy viselkedsz) És hallottam már azt is: "hogy te csak egy semmirekellő közmunkás vagy" (MSc diplomám van, abból a szakmából, ahol ezt a fejemhez vágták)

Képzeld, kellően idegesít is a dolog, hogy mennyi pénzt és időt beleöltem valamibe/valamikbe és ezt értem el csak vele.

Tök jó, hogy te 2 héten belül több ajánblatot kapőtál.

Mi is a szakmád?

Nem mindenki IT-s, gépész-, villamosmérnök.

És az ország nem csak Budapestből áll.

Vagy arra kaptál több ajánlatot, hogy érettségid van?

És melyik ajánlat volt számodra a jó?

A másik dolog, hogy nem egy huszonéves kis majomnak kéne osztani az észt.

2019. aug. 23. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!