Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet átmenetileg egyszerre...

Lehet átmenetileg egyszerre két bejelentett főállású 8 órás munkahelyem?

Figyelt kérdés
Jelenleg a felmondási időmet töltöm, viszont a bent maradt szabadságaimat ki kell vennem mert nem fizetik ki. A következő helyen már várnak engem, illetve én sem szeretnék otthon ülni. 2-3 hétről lenne szó átmenetileg, van valamilyen jogi akadálya annak hogy két helyre legyek bejelentve 8 órás munkahelyre Ha igen, akkot természetesen tájékoztatnám mindkét munkáltatót erről a helyzetről. NAV felé ez hogy nézne ki? Mindkét helyről kapnám a fizetést, ugyan annyit adózva?
2018. jún. 17. 18:00
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem, főállás csak egy lehet.
2018. jún. 17. 18:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Ülj inkább otthon, pihend ki az előző munkahelyedet, vagy menj el nyaralni, kirándulni, sportolj stb.
2018. jún. 17. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
33%

Sietsz valahova??

Sosem értettem miért kellene 5 dolgot egyszerre csinálni.

Amúgy amikor nekem már elegem lett egy munkahelyből akkor beadtam a papírokat, léptem haza.

Majd otthonról pályáztam más céghez, amúgy is ha az ember dolgozik nem lehet állásinterjúkra járni.

2018. jún. 17. 18:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet egyszerre több munkahelyed is, nem tiltja semmi. Annyi a fontos, hogy a régi helyen szólj az újról, és ők akár gazdasági okokra hivatkozva meg is tilthatják. Nyilván ennek akkor van jelentősége, ha valóban párhuzamosan dolgozol két hasonló profilú helyen, a te esetedben nem hinném, hogy a régi munkáltatót zavarná.

A NAV-os kérdésedet nem teljesen értem. A fizetésből 33,5%-ot vonnak, természetesen ha két fizetést kapsz, akkor mindkettőből.

2018. jún. 17. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Én úgy tudom,h lehet.En is majdnem úgy dolgoztam,de végül 4 órában folytattam csak.
2018. jún. 17. 18:56
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem lehet. Főállás egy lehet, másodállásod lehet annyi, amennyit akarsz. De a másodállás teljesen más.
2018. jún. 17. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
A fennmaradt szabikat egy összegben kifizethetik. Asszem...
2018. jún. 17. 19:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam, hogy lehet, de itt sokan mást írnak.

Kérdező!

Menj be (vagy telefonálj be) az új helyre, keresd a személyzetist, mondd el a problémádat és kérdezd meg, mit lehet csinálni. Mondd meg, hogy minden megoldásban benne vagy és nem akarsz nekik kellemetlenséget okozni.

2018. jún. 17. 20:04
 9/9 anonim ***** válasza:
A NAV felé nem kell szólni, mivel az elbocsátó bérpapírodat úgyis be tudod vinni az új céghez, ott meg ennek alapján számolhatják ki, mennyit vonjanak le az év hátralevő részében. Illetve ez így volt, amíg többkulcsos adórendszer volt, de szerintem most már (hogy egykulcsos) semmit sem kell csinálni vele.
2018. jún. 17. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!