Lehet-e két 8 órás, bejelentett munkám egyszerre?
Nem fogod bírni. Napi legalább 11 óra munka (plusz bejárás hétköznap a munkahelyre) öngyilkossággal ér fel. Úgy hogy mellette csinálj kajád magadnak, intézd a lakás ügyeit, haza utazz, bevásárolj, számlákat fizesd, megnézz egy sorozatot, takaríts is mellette lehetetlenség, és valahonnan úgyis kifognak rúgni, mert nem fogod jól elvégezni mindkét melót.
Jelenleg most hétköznap 8 órában dolgozok egy helyen, és mellette túlórában egy másik helyen távmunkában. Mindez már több mint 3 hete megy, de úgy, hogy minden hétvégén volt legalább egy szabadnapom, de már kezdek nagyon elfáradni, és egyik munka a másik rovására kezd menni, de szerencsére nemsokára vége.
Akik hasonló cipőben járnak, ők kimentek külföldre dolgozni. Nem szívesen lennék a helyedben.
Anno dolgoztam kőműves mellett napi 11 órát heti 6 napban, és volt amikor két hétig mindennap, de aztán már nagyon kellett a vasárnapi pihenőnap. Akkor is voltak körülöttem, így nekem az otthoniakkal nem kellett foglalkoznom, de este vacsora után már aludtam is.
Legalább megfizetett a munkáltató, hogy ennyit kellett dolgoznod? Nagyon durva ez a mindennapos 11-12 órázás, főleg, ha fizikai.
Mennék is külföldre, meg nem is. Sajnos nem vagyok szakmai tapasztalattal bőségesen ellátva és a szaktudásom sem mozog olyan széles spektrumon, mint a munkaadók elvárják (= érts lehetőleg mindenhez, profi szinten) ez pedig itthon is és külföldön is elengedhetetlen. Most kaptam egy lehetőséget, illetve két lehetőséget, szeretnék élni velük, hogy jobb legyen.
A második egyetemet elkezdtem, hogy "vigyem valamire" (látszik milyen sokra vittem...), ez is kicsit visszatart külföldtől egyelőre, bár nyilván túlélném, ha nem fejezném be, vagy ha csak pár év múlva folytatnám.
Viszont a kérdésre nem kaptam választ: hivatalosan lehet két 8 órás állásom, vagy csak 8+4 órás?
jogilag, hivatalosan nem lehet. 8 órás mellett asszem max 4 órás lehet.
a munka törvénykönyvében nézz utána, vagy kérdezd meg egy munkajogi fórumon.
az nem járható út, h keresel a kettő helyett egyet ami jobban fizet? ITban elég jó állások vannak, magas bérezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!