Merre érdemes elindulnom?
Jelenleg földtudományi szakos hallgató vagyok az egyetemen, de nem sokára végzek, legalábbis a Bsc-n. Nem tervezek tovább menni Msc-re egyből legalábbis biztos nem. Érdekesnek tartom a szakot, viszont 2002 óta iskolapadban ülök és egyre nehezebben megy a koncentrálás, a könyvek felett görnyedés. Ha még két évet egyetemen kéne lennem úgy érzem beleőrülnék.
Szóval el akarnék kezdeni dolgozni. Tudom, hogy sok olyan munka van, amihez elég egy bármilyen típusú felsőfokú végzettség és ahogy hallom a hírekben mostanában nem is olyan nehéz elhelyezkedni.
Olyan munka érdekelne, ahol sokat kell úton lenni, Magyarországon kívül is és sokat lehet vezetni, jól beszélek angolul de a jövőben szeretnék még legalább 1-2 nyelvet megtanulni (valamilyen latin és egy szláv nyelvre gondoltam).
Mit gondoltok merre érdemes elindulni? Esetleg arra gondoltam érdemes lenne egy-két nagyobb cégnél próbálkozni valamilyen nemzetközi feladatra, de azt hiszem nekik gazdasági vagy ilyesmi végzettség kéne (bár láttam sok jó állást mostanában, ahová már a középfokú is elég). Ilyesmi területről valaki tudna nyilatkozni?
Persze gondolkoztam a szakmámon belül is, nyilván ahhoz nem ártana a mesterképzés, de most az egyetemen jöttem rá, hogy igazából nemzetközi környezetbe szeretnék dolgozni, nem baj ha nem vág az egyetemi szakomba.
A földtudományi szakon leginkább ami vonzó az a geotermikus cégek vagy a Mol de oda azért leginkább protekció kell (meg egy bivalyerős diploma Phd-ig nonstop tanulás). Meg el lehet menni engedélyeket pecsételni egy bányakapitányságra :DD
Szóval ha vannak jó ötletek ne tartsátok magatokba. Merre érdemes próbálkozni?
Hát, téged sem az eszedért szeretnek a szüleid. :D
Földtudomány szak utána pedig latinul tanulás, nem tudom a kettő közül melyik a nagyobb marhaság, erős a mezőny. Viccet félretéve jelenleg két a munkaerőpiacon értékelhető skilled van:
- egy random diploma
- jó angolnyelvtudás
Ezzel leginkább valami SSC-t lehetne megpályázni, esetleg valami random multis adminisztrációs munkát.
Én azt javasolnám, hogy a további hülyeségek helyett (földtudomány MSc és latintanulás), inkább végezz el egy gazdálkodás és management vagy nemzetközi gazdálkodás BSc-t, az már egy jó kiidulási pont lehet egy egész jó multis álláshoz.
Vagy szarj a világra, és menj el erdésznek! :)
Nem akarom a kérdést egyből mellékvágányra terelni de...
A latintanulást egy szóval nem említettem. Rendben írhattam volna újlatin nyelvet, de azért valljuk be az olasz-francia-spanyol-portugál nyelvekre az "latin nyelvek" kifejezést szoktuk használni. Nem hiszem, hogy bármelyik nyelv fölösleges lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!