Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyiket választanád, azt a...

Melyiket választanád, azt a munkát amiben jó vagy és szeretsz, közepesen megterhelő, de nem fizetik meg, vagy azt amit nem szeretsz, sokat és keményen kell dolgozni, de jól keresel?

Figyelt kérdés
2018. jún. 5. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt amit szeretek csinàlni.
2018. jún. 5. 16:02
 2/10 Mansour ***** válasza:
34%
Jelenleg az első változatot csinálom, de már gondolkodom azon, hogy váltani kellene. Minden azon múlik, hogy mennyire nem fizetik meg...
2018. jún. 5. 16:02
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Ha mindenképpen csak ez a két opció áll fent, alkalmazotti jogviszonyban, akkor mérlegelés kérdése, a pontos arányok ismeretében.

Ha már adott egy egzisztencia: tehermentes, új ház és megfelelő autók, nem gond a nyaralás, s minimális luxus dolgok (étterem, kikapcsolódás, stb.), akkor az első opció, amíg ez nincs meg, addig a második.

Hozzátartozik, hogy vállalkozóként egyébként más a szemléletem, heti 40 óra szerintem konkrétan semmi, annyira kevés idő, hogy majdnem mindegy, hogy lapátolsz, vagy hoteleket tesztelsz- túlzással, persze.

2018. jún. 5. 16:06
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindenképp azt, amit szeretek, ami érdekel és motivál. Kereshetek egy másik munkával dupla annyit is, ha nincs kedvem bemenni és gyomorgörcsöm van tőle.
2018. jún. 5. 16:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, érdekelnek még!

Off a 3. válaszolóhoz. Megkérdezhetem, hogy van-e családja és ha van, mennyi ideje jut rájuk a munkája mellett?

2018. jún. 5. 16:11
 6/10 Mansour ***** válasza:
100%

No de az a heti 40 óra nem csak azt a 40 órát jelent ám...

Mert el is kell jutni a munkahelyre, haza is kell jutni, aki munkába jár, annak többet kell tisztálkodni, mosni, borotválkozni, stb. A ruházatra is többet kell fordítani, pénzt és időt is, a beszerzésre. És akkor az étkezéseket, és esetleg azok elkészítését még nem is említettem, bár ezekre nyilván legalább ugyanannyi idő kellene fordítani akkor is, ha nem dolgozunk.

Tehát összességében a 40 óra legalább 60 órát jelent, de valószínűleg még többet. Emellett épphogy van az embernek egy kis ideje magára és a családjára. A 40 órát kevésnek beállítani, hát nem is tudom hogy fogalmazzak... érdekes felfogás.

2018. jún. 5. 16:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Természetesen, örömmel!

Gyermekem még nincs, a párommal élek, s vele dolgozom, de ezt az időt "közösen eltöltöttnek" elszámolni nem lenne igazságos.

Lehet, hogy furcsa, de a heti 40 óra a szememben tényleg nem sok, általában 7-ra érek be, s estig az üzletemben vagyok, előbb jövök, mint bármelyik dolgozó, s később is megyek. Nincs ezzel semmi gond egyébként, senki félre ne értse!

Sajnos csak heti 1 napot töltünk együtt kötetlenül, az viszont maximálisan minőségi idő, kivétel nélkül egész napos program, olyat, amit vár is az ember.

Úgy szoktam fogalmazni, hogy tudni kell dolgozni, de kikapcsolódni is.

Hozzáteszem, hogy szeretnék majd korán "nyugdíjba vonulni", nem muszáj óriási lábon, 5-6 kiadott fővárosi ingatlan mellett, tartalékokkal és meglévő egzisztenciával már stressz nélkül lehet élni.

2018. jún. 5. 16:42
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem az első egyértelműen. Nagy anyagi igényeim nincsenek, viszont cserébe az sose baj, ha szereti az ember csinálni, meg ha nincsen túlhajtva az ember, esetleg nem is kell teljes munkaidőben bejárni.

#6-ossal egyetértek egyébként 40 óra már elég sok, ha hozzájön az utazás, ugye van ahol még túlóra is van.

2018. jún. 5. 16:43
 9/10 Fish1 ***** válasza:
Azt, amelyiket szeretem. Amit szeretek csinálni, abban automatikusan sikeres leszek, ez pedig hozza magával a pénzt is. Alkalmazottként nyilván más, de megfelelő tapasztalattal szerintem megéri vállalkozóvá lenni, ott meg határ a csillagos ég.
2018. jún. 5. 19:21
 10/10 Mansour ***** válasza:
52%

"Amit szeretek csinálni, abban automatikusan sikeres leszek"

De jó neked, hogy beléd szereltek egy ilyen automatát! :)

2018. jún. 5. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!