Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A két képzés közül te is ezt...

A két képzés közül te is ezt választanád?

Figyelt kérdés

Kinéztem kettő képzést:

Egyik:

- neves cég tartja a képzést, mely az ipar kb felét lefedi

- 2 napos oktatás

Másik:

- kevésbé neves cég képzése, mely az ipar minimális részét fedi le

- 3 napos oktatás

- ahogy a tanfolyam hosszabb, a képzési tematika alapján is többet ad.

Árban a második jóval drágább, de ha napokra lebontjuk, akkor hasonló "napi díjuk" van. A napokra bontott ára az elsőnek 3 ezerrel olcsóbb.

Én a másodikban gondolkodom, mert egy adott témájú képzésre csak egyszer mennék el, és ez több tudást ad, viszont nem tudom mennyire gond, hogy kicsit neve nincs cég adja a bizonyítványt.

Ti melyiket választanátok?

2017. szept. 3. 11:03
 1/4 marcusek válasza:
Hát az elég nagy gond. A papír akkor ér valamit, ha egy megbecsült intézmény állítja ki. Szerzhetsz diplomát mindenféle "lovagegyetemeken" is, de azok pont azért nem érnek semmit, mert egy nevenincs intézmény állítja ki. Ha a tudás miatt akarsz valamit csinálni, akkor tökmindegy, de ha a képzés után a papír segítségével akarsz munkát találni, akkor inkább válaszd a nevesebb céget, mert azzal a papírral még érhetsz is valamit (bár egy 3 napos képzésnél ez annyira nem áll fenn, mivel ennyi idő alatt nem lehet megtanulni semmit, max egy verset, komoly szakmai tudásra ennyi idő alatt nem tehetsz szert). Én inkább körülnéznék a helyedben az interneten, rengeteg anyag van fent mindenről, inkább azokból tanulj. Én szemész szerint egy ilyen rövid képzést nevetsége pénzlehúzásnak tartok, ugyanis senki nem fogja neked elhinni, hogy komoly tudásra és tapasztalatra tettél szert 3 nap alatt. Egész egyszerűen ez a "vicc" kategória. Szóval a papír értéke még a nagyobb cég esetében sem sok, sőt, leginkább semmi. 2-3 napért szerintem ne fizess. Van a neten sok képzés, pl.: rendszergazda, ami azt állítja, hogy 1 hónap alatt mindenre megtanítanak. Ezek színtiszta lehúzások, semmi több. Napi szinten találkozom ilyen képzéseken résztvett emberekkel, akik gyakorlatilag semmire sem alkalmasak. Kidobtak több 100 ezer forintot egy olyan képzésre, ami egy nagy 0 értékű bizit és tudást ad.
2017. szept. 3. 12:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Mellette ott van a szakirányú diploma, de ez egy olyan terület, amihez szerintem kellenek ezek a kisebb bizonyítványok is.

Egyénként köszönöm a választ. Ez is egy gondolatmenet, amit érdemes mérlegelni.

2017. szept. 3. 13:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva szerintem azt válaszd, amivel könnyebb elhelyezkedni, ami tudást jobban keresnek.
2017. szept. 3. 13:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Ugyanaz a két képzés témája, csak a tematika kicsit eltér. Az egyik többet ad.
2017. szept. 3. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!