Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mást is rúgtak ki így? Ti mit...

Mást is rúgtak ki így? Ti mit csináltatok?

Figyelt kérdés
Tegnap a főnök munkaidő vége előtt behívott az irodába. Az asztalon papírokkal. Aztán közölte meg vannak elégedve a munkámmal de a munkaköröm megszűnik. Szóval elbocsájtott. Szinte sokkot kaptam. Gyorsan össze pakoltam és aki még ott volt elbúcsúztam. Végig sírtam. Nem tudtam elhinni hogy ez velem megtörtént. Azért szólhattak volna előre. Végig sírtam az éjszakát. Már keresek munkát de pokolian érzem magam. Gőzöm nincs mit csináljak a munkakeresés mellett itthon. Úgy érzem meg fogok bolondulni. Veletek történt ilyen? Hogyan vészeltétek át?
2018. jún. 1. 06:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatásokat, és hogy leírtátok a tapasztalataitokat! Igazából az fáj a legjobban ahogyan el kellett jönnöm és elbúcsúzni a többiektől. Két munkatársamtól nem is tudtam, nagyon megszerettem őket, a munkát is.Lehet csak én vagyok érzékeny...
2018. jún. 1. 09:48
 12/20 anonim ***** válasza:

Az Elcoteq mindenkit így rúgott ki, műszak végén.

Szemét dolog, de legális.

2018. jún. 1. 10:53
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Kitartás. Első munkahely?

Engem egy kis cégtől rúgtak ki gusztustalan módon.

Először nem akartak bejelenteni, majd amikor kiharcoltam, rá pár hétre...a főnök azt neheztelte, hogy nem mentem be augusztus 20-án is dolgozni, és hogy nem értem utol az elődömet tapasztalati gyakorlati szinten, az elődöm 8 évig dolgozott ott, a főnök exe volt. Felém állt és mindenki előtt alázgatni kezdett, utána közölte, hogy ki vagyok rúgva. De azért ha van időm menjek be besegíteni, ingyen. Mondtam, hogy ne vicceljen már. :DDD

Nah mindegy.

Én amúgy örültem a a szabadidőnek, tanultam és megcsináltam pár dolgot, amire munka mellett nem lett volna időm.

2018. jún. 1. 10:55
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
Ez így teljesen törvénytelen. Az elbocsátást egy hónappal előre közölni kell. Hacsak nem próbaidős voltál. Én pereskednék.
2018. jún. 1. 12:01
 15/20 anonim ***** válasza:
nem törvénytelen, ez így rendben van, ha a maradék 30 napjára felmentették a munkavégzés alól, és ez kifizetésre került
2018. jún. 1. 12:17
 16/20 A kérdező kommentje:
nem voltam próbaidős, 7hónapot töltöttem ott.
2018. jún. 1. 15:16
 17/20 anonim ***** válasza:
De a következő 1 hónapot kifizették?
2018. jún. 1. 15:40
 18/20 A kérdező kommentje:
A májusi fizut kaptam meg. Plussz elemózsiára valót.
2018. jún. 1. 16:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen, behívott az egyik tárgyalóba a főnököm meg a HRes koma. A főnök elkezdett idegesen röhörészni, hogy hehe, hát biztos gondoltad már, hehe, de hát nincsenek nagyon új projektek, hehe és nem tudunk munkát adni neked, hehe, izé, hehe..

Mondom jól van, nem gond, megbeszéltük, összepakoltam, aztán hazamentem. Szarul esett, de túl kell rajta lépni, rápörögtem a CV írásra, aztán két hónap múlva már kezdtem is az új helyen.

Első körben szerintem nyugodj meg, pár napig ne foglalkozz egyáltalán ilyen munkakereséssel meg hasonló baromságokkal. Menj el kirándulni, ülj be valahová barátokkal, menj ki a strandra, lazíts, pucold ki a fejed. Pár ilyen nap után a munkakeresés is sokkal jobban fog menni. A keresés mellett meg ha van szabadidőd, tanulj. A legtriviálisabb az valami nyelv, de ha van valami szakmai téma, ami érdekel, abban is el lehet mélyedni. Ne izgulj, nem lesz semmi gond :)

2018. jún. 1. 19:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Végkielégítés járna és felmondási idő is van.Valószínűleg jól átvertek ha mást írattak veled alá.
2018. jún. 2. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!