Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van köze a munkáltatómnak...

Van köze a munkáltatómnak ahhoz ha egyéni vállalkozóként munkaidőn kívül hétvégén ezt azt elvállalok?

Figyelt kérdés

Ha én irodista vagyok egy cégnél van köze a cégnek ahhoz ha munkaidőn kívül/hétvégén vállalkozóival számlásként szobát festek bútort szerelek költöztetek stb?

Mert ezen tevékenységeknek semmi köze a cég tevékenységéhez, ha a cég pl szobafestő cég lenne és én maszekban is azt csinálnám akkor oké na de nem ez a helyzet.

Akkor van köze hozzá? Mert mikor megtudták ezt nagyon rossz néven vették megfagyott azóta körülöttem a levegő és már olyanokat hallok a hátam mögül hogy döntsem el mit akarok dolgozni.

Miközben a privát melóm meg a főmelóm semmiben nem ütközik sem időben sem másképp.

Nem értem.

2018. máj. 29. 10:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Íme a Munka Törvénykönyve is, hogy át tudd tanulmányozni:

[link]

2018. máj. 29. 11:27
 12/18 A kérdező kommentje:

"latt további munkaviszonyt vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyt létesít,"

Elejét véve a további szövegszaporításnak: BE LETT jelentve.

Még akkor be lett jelentve mikor még nem is csináltam.

De a kérdésem akkor is áll, hát ha nem jelentem be és neki a cégnek ezzel problémája van miért a hátam mögül közelít gerinctelen módon?

Miért nem áll elém, és a szemembe mondja hogy ez neki így nem jó?

Persze elmondom ha ezt megtenné akkor se hagynám abba inkább itthagynám ezt és csinálnám csak azt.

De akkor is gerinctelen móka ez.

Másik meg egy megoldás.

Naiv megoldás... fizessen annyit hogy ne kelljen másodmunka. És akkor nem lesz másodmunka.

Mondjuk ez fel se merül.. ugye... mert ez pénzbe kerülne..

2018. máj. 29. 13:08
 13/18 A kérdező kommentje:

"a szabadidőd valóban arra van, hogy pihenj, '"

Újra megkérdem: és akkor egy gyerekes szülő aki mos főz takarít gyereket nevel akkor az?

Mert nem csak a formális tól ig munkában lehet ám csak elfáradni... hanem a két hülye kölökkel való kínlódásban is!

2018. máj. 29. 13:10
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Na, már megint beleestem a munkaügyis troll csapdájába (és normálisan válaszoltam) - bár azért nem teljesen estem bele, mert éreztem én valamit :-) :

"Amennyiben a kérdés valós,"

Most már tuti, hogy a trollunk érkezett meg, mert megint ez a semmilyen válasz nem jó, a munkáltató meg ... (juszt sem írom le azokat a szavakat, amik Téged minősítenek, kérdező)

Jó őrjöngést, kérdező, én kiszálltam :D

2018. máj. 29. 13:24
 15/18 anonim ***** válasza:

"és akkor egy gyerekes szülő aki mos főz takarít gyereket nevel akkor az?" - Kérdező, rengeteg embernek van gyereke, de ha gyereke nincs is, háztartása, sok esetben háziállata mindenkinek van, amit ellát, tehát valamilyen szinten mindenki dolgozik még otthon. D

Vagy mondok jobbat, mi van a "gyerekes szülő aki mos főz takarít gyereket nevel" egyénekkel, akik ezen felül még másodállást is végeznek?

2018. máj. 29. 13:41
 16/18 A kérdező kommentje:

"egyénekkel, akik ezen felül még másodállást is végeznek?"

Hát pont ezt mondom én is! És az hogy pihen? Mert itt állítólag az lenne az indok a másodmunka bejelentésére és megtagadására hogy nem tudom magam kipihenni.

És akinek nincs ugyan másodállása csak van két bűnrossz kölke akkor az..?

2018. máj. 29. 14:03
 17/18 anonim ***** válasza:
Takarodj innen....
2018. máj. 29. 15:32
 18/18 anonim ***** válasza:

Az én szerződésemben benne van, hogy másodállás csak a munkáltatóm beleegyezésével lehetséges. Na most azt nem értem, hogyha ezt bejelenteném, akkor mivel akadályozna meg a másodállásomban. Igen, vannak helyzetek, ami összeférhetetlen. Több ismerős is van. Vízvezeték szerelő egy vízműnél és maszekban csinálja a céges melót, ami így a cégnek mínuszos meló, pénzt von el tőle, illetve ellenőrizhetetlen.

Avagy van klímaszerelő ismerős, aki egy cégnél szerel, mellette pedig egyéni vállalkozóként is. A múltkor pont említette, hogy 40 ezerrel olcsóbban szerel nekem klímát, ha neki szólok személyesen és nem a cégnek, ahol dolgozik. :D

Szóval ezen esetek azt gondolom kimerítik az összeférhetetlenség fogalmát és meg is értem, ha azt mondják rá (ha tudnak róla), hogy nem.

Nálunk pl. van másodállású ács, burkoló, kőműves, hentes és takarító is. Tudomásul kell venni, hogy a mai világban vagy megengedem, vagy elmegy az ember olyan helyre dolgozni, ahol megengedik. És ennyi.

2018. máj. 30. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!