Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szégyen 19 évesen nem dolgozni?

Szégyen 19 évesen nem dolgozni?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, elsős egyetemista. Még egy napot nem dolgoztam életemben, középiskola mellett nem éreztem ennek szükségét, a szüleim sem erőltették. A nyaraim nagy része nyelvtanulással ment el. Úgy voltam vele, hogy majd ráérek egyetem mellett dolgozni. Most kaptam észbe, hogy hoppá, el kéne kezdeni keresni. Pici városban élek, ahol nyílt titok, hogy az a néhány diákmunkás hely is előre le van osztva a csókosoknak, ami pedig mégsem, azt elkapkodják már márciusban. Tehát alaposan lecsúsztam róla. Most viszont már semmit nem találok, a legközelebbi megyeszékhely is egy órányi utazásra van, csak oda. Anyagilag egyáltalán nem szorulunk rá, csak én érzem magam rosszul, hogy itthon "lógatom a lábam" egy hónapig (a többi elmegy családi nyaralással és egyetemi kötelezettségekkel). Tehát szeretnék én dolgozni, csak egyelőre nem sok esélyt látok rá. Persze nem hagyom abba a keresést. Ha mégse sikerül semmi, arra gondoltam, hogy nem csak "segítek" itthon, hanem teljesen leveszem édesanyám válláról a háztartást, mosok, főzök, takarítok. Ez talán még nagyobb segítség is lenne a családnak, mint az a pár tízezer, amit keresnék.

Amúgy melós szakra járok, évközben nem tudnék dolgozni, csak augusztusban egy hónapig.

Mit gondoltok? Szégyen ez 19 évesen?

2018. máj. 27. 22:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Ha nem vagytok rászorulva akkor nem az

Életed hátra lévő részében ugyis dolgozni fogsz

20/f

2018. máj. 27. 22:27
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem az. Főleg ha tényleg a háztartást ezidő alatt te vinnéd. Nekem ugyan csak kicsi, elsős és bölcsis gyermekeim vannak, de mit nem adnék azért, ha munka után nem kellene már mosással, hajtogatással, főzéssel törődni... Nagyon nagy segítség szerintem.

Egyébként pedig otthon beszéljétek át, de bárki más véleménye szerintem mellékes. :)

2018. máj. 27. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

Én 21 éves férfiként nem dolgoztam hivatalosan egy napot sem. Most egyetemre járok, szintúgy mint Te.

Nem szégyellem, mert, ha elvégzem a szakot a diákmelós bér 10-szerese lesz az órabérem (elvileg...) Aztán majd kiderül... De ez mindegy is.

Úgy gondolom, ahhoz jó munkaerő vagyok, hogy pl. egy gyártósoron legyek, vagy valami alja munkán, amit nem is fizetnek meg.

Többet "keresek" vele, ha képzem magam ebben az egy hónapban nyáron, illetve itthon végzek (házi)munkát.

pl. felújítás. Igaz, nem keresek pénzt gyakorlatilag, de megtakarítjuk egy festő (egy szoba 50-100 k körül van) vagy kőműves megbízásának díjat, így, ha magam csinálom meg.

Illetve a szakterületen tudom magam képezni autodidakta módon, illetve nyelvet tanulni.

2018. máj. 27. 22:41
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem tapasztalatszerzés miatt jó dolog ilyen korban dolgozni, de azért szégyenkezni nem kell amiatt, hogy még nem dolgoztál. Majd jövőre úgyis lesz szakmaid.:)
2018. máj. 27. 22:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem szégyen.
2018. máj. 27. 22:53
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem szorulsz rá, akkor inkább a tanulással foglalkozz. Anyukádnak ha segítesz az tényleg többet ér mint a pénz.
2018. máj. 27. 23:17
 7/11 anonim ***** válasza:
64%
Mivel egyetemre jársz, így nem szégyen
2018. máj. 28. 07:45
 8/11 anonim ***** válasza:
30%
mi az a melós szak?
2018. máj. 28. 08:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én már 20 vagyok és én sem dolgoztam egy napot se. Ősztől én is egyetemista leszek, és akkor sem tervezek dolgozni, mert szerencsére mindenünk megvan, ami kell és a tanulmányaimra szeretnék koncentrálni.
2018. máj. 28. 10:02
 10/11 anonim ***** válasza:
30%
Abban az esetben ha sikerül a diplomád akkor nem, viszont sok emberről tudok aki hasonló cipőben járt, majd az egyetemen rá jött, hogy nem akarja ezt az egészet csinálni és ott állt az élet kapujában 20-22 évesen 0 munkatapasztalattal és egy érettségivel - nem nagyon kapkodnak értük. Egyszóval mindent adj bele az iskolába, és nem kell aggódnod a tapasztalat hiánya miatt.
2018. máj. 28. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!